184    4    0  

Isoleringsgrad glassvatt vs glava

 308     0
Holder på med eldre hus fra 1955.
I stubbeloftet(golvet på loftet ved hanebjelkene/undergurt) ligger 2x6 og gammel hvit glassvatt. Det er spikrede bord både i undertak nede og oppe i loftsgulv, så helt innekapslet. Glassvatten er i matter med papp. I byggemeldingen fra 1955 kaller de det forøvrig mineralullfilt.

Spørsmålet er jo hvor mye dårligere er egentlig denne glassvatten til å isolere? Er det virkelig verdt jobben og rive opp alle bord og stresse med jævelskapen for å få nedi glava eller rockwool?

 

   #1
 38     0
Lurer på det samme. Har glassvatt mellom tak stue og kaldloft. Hadde tenkt å fjerne glassvatt og legge inn ny glava pluss dampsperre. Hadde vært interessant å høre noen proffe tilbakemeldinger på ditt spørsmål.
   #2
 24,751     Akershus     0
Litt på siden: GLA-VA. = GLAss-VAtt. Samme stoffet, litt annen innpakning.
Signatur
   #3
 6,465     Akershus     0
Den er ikke i nærheten av moderne glava. Hvor mange cm ekstra glava får du inn om det fjernes? Er veldig enkelt å fjerne om det er sydde matter, bare å rulle sammen og putte i sekk!

.Thag
jaf
   #4
 6,347     tromsø     0
Rullet alt sammen og i sekker her. Med fult verneutstyr . Isolering i 1960 var nok gjort uten arbeidslys og støv mask. Ny isolasjon her på 250 millimeter. Øverste lag går på tvers av bjelker. En merker forskjell. Mulig en halverer varmetap.