208    7    0  

Krypkjeller

 3     0
Hei,
Det er første gang jeg registeret meg her for å få litt råd angående krypkjeller og håper at noen kan gi meg god råd. Jeg har krypkjeller under hele huset med leca grunnmur og bjelkebibding gulv. Det er velig kaldt om vinter så tenker jeg å fjerne trebjelkene fylle med leca kuler 10-20mm sperrebukk over, 50mm Xps og støpe betong 15cm med armering. ER det ok? 

   #1
 2 182     I huset mitt     0
Vet ikke om jeg skjønner spørsmålet, men er det ikke enklere å fokusere på å ev etterisolere og vindtette bjelkelaget?
-Krypkjellere generelt skal ha god lufting/gjennomtrekk, så det er utetemperatur der hele tiden.
TSt
   #2
 5 381     0
Du må jo ha mye mere isolasjon rett under gulvet. 10cm løs leca er ca det samme som 1cm isolasjon. Men mange opplever så mye luft sirkulasjon i løs leca at mye av isolasjonsvirkningen forsvinner pga dette. 15cm betong kan ikke være nødvendig ute på gulvene. Det kan være vanskelig å lage god isolasjon ut mot kantene slik at platen ikke leder kulde inn utenifra.

Som innlegget over sider, har du ikke fukt problem i krypekjeller er jo dette unødvendig. Åpne opp nedenifra og bytte isolasjon og så legge til tykkere isolasjon under hele gulvet. Vil åpne det gamle fordi isolasjon kan ha falt sammen slik at det er luft opp mot gulvet i dag. Derfor kan du få bedre effekt enn bare å isolere dagens gulv nedenifra.
Men har en et fuktighetsproblem også så kan din løsning være OK men alle skillevegger , rør, el etc må en jo passe på når en gjør dette.
   #3
 1 445     Trondheim     0
Virker på meg som om serplas tenker å fylke igjen hele krypkjelleren og erstatte dagens bjelkelag med ett betonggulv.
Stemmer det serplas?
Signatur
   #4
 18 013     Akershus     0
Dersom en ser her: https://www.glava.no/bygg/losninger/byggkonstruksjoner/gulv/tilfarergulv/

Isolasjon, støpt plate, plast, tilfarere, gulv.

Om en nå tenker seg en vanlig krypkjeller med bjelkelag: En burde kunne feste plast oppunder bjelkelaget og fylle hele krypkjelleren med Glava/isopor/sementabilisert Leca? Blir omtrent som å bygge plate på mark, men i motsatt rekkefølge.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 3     0
takk for tipset. Det er 30-40cm umulig å etterisolerer under fra. derfor tenker jeg å fylle med lettklinker leca.
TSt
   #7
 5 381     0
En forstår jo hvorfor dette er gulvkaldt. Men dette kan ikke være fra 1955 mener jeg. Har noen forsøkt en mislykket jobb tidligere. Det må dekkes til med mere enn papir på isolasjonen.

Er det ikke problem med fukt ville jeg ikke vurdert igjennfylling etc som løsning.