243    5    7  

Lage I-bjelke selv til bruk i mesanin.

 1     0
Ser flere bruker I-bjelker i lagerseksjoner når de bygger mesanin. Prisen er forholdsvis høy, å det ser ikke veldig avansert ut å lage sine egen. Men er det mulig å gjøre selv? Jeg antar at det er så populært fordi bæreevnen er stor og vekten lav. Er snakk om spenn rett under 5m. 

Hvilke fordeler er det ved å bruke I-bjelke kontra 2"x8". Prisforskjellen er såpass stor at 2"x8" eller hjemmelaget versjon av I-bjelke er gunstig. Men er dette en mindre lur ide, så betaler jeg naturligvis det prisen er.  
Siste redigering: Saturday, March 9, 2024 9:12:03 PM av Maart1
Lage I-bjelke selv til bruk i mesanin. - 1000008246.jpg - Maart1

   #1
 6,505     Akershus     2
Om dette skal bære vekt av betydning skal du vite hva du driver med.... Er ikke noe jeg ville begitt meg ut på uten solide kunnskaper...

Dette er nok ikke så enkelt som du ser for deg. Steget blir fingerskjøtt og limt for å oppnå ønsket lengde. Er det noe du har utstyr til? Er heller ikke sikker på at det prismessig er så mye å hente, materialer er ikke gratis. Du skal ha et sted å jobbe... Og selvsagt tiden det tar.

Fordelen med I-bjelker er lav vekt og høy styrke, blant annet.

Jeg ville enten ha gått for å kjøpe I bjelker, eller bruke 2"8". Eventuelt større dimensjoner...


.Thag
   #2
 24,785     Akershus     2
Bør være kurrant dette, men flensene må bære sammenhengende. I fabrikk blir flensene gjerne fingerskjøtt for å bli lange nok. Steget er mindre kritisk så her kan en skjøte med lasker.
Signatur
TSt
   #3
 14,660     2
Jeg ville som en annen her aldri begitt meg inn på dette. I bjelker krever fabrikk mener jeg hvis en skal kunne stole på konstruksjonen.
   #4
 24,785     Akershus     1
NBI har byggedetaljblader på hvordan en kan bygge takstoler (W) selv. I-bjelker burde være enklere idet en ikke har kritiske knutepunkter.
Signatur
HSt
   #5
 36,844     Lillestrøm kommune     0
Den har kritisk feste til topp og bunn lekten hele veien
I tillegg er topp og bunn lekten ofte spesial sortert virke i tillegg til skjøtingen