78    0    0  

Legge nytt tak på vinterhagen, CC 100.... :|

 12     0
Har vinterhage fra Grøntfokus. Nå er det kanalplast-tak, og tenkte å bytte ut med rupanel/osb og så isolere det.

Det er per dags dato kanalplast, som sagt, med CC på ca metern. Vil det holde med 18mm OSB med nåværende takbjelker? Taket har ikke mange grader helling, og skal legges shingel på det. 
Er noen år gammel nå, aldri vært problemer med snølast så langt.

Kan jeg bruke eksisterende kanalplast som undertak, mellom taktro og isolason? Er jo kanalplast, med 5-10 lags kanaler, så er jo lufting i den allerede. Og det vil jo være med å styrke taket.

HSt
   #1
 36,758     Lillestrøm kommune     0
Shingel kan i hvertfall ikke brukes

Selvbyggerpapp er ok.

Er det styrke i taksperre til dette ? Vil tro at hele taket må bygges opp på nytt inkl lufting
TSt
   #2
 14,627     0
i tillegg vil vel snø kunne skli av på dagens tak selv om det kanskje ikke skjer så ofte. Selve tak konstruksjonen har jo liten vekt i dag så kombinasjonen av negative med hensyn til snø og økt egenvekt kan føre til at vegger heller ikke holder. CC på taket og dimensjon av dette har samme forhold. Så tror en må etablere egen bæring på taket slik at dagens vegger kun brukes som tetting.

Mange hus tåler f.eks. ikke at en endrer til takstein på taket så det er vanlig at mange ønsker om ombygging av tak ikke lar seg gjøre.
  (trådstarter)
   #3
 12     0
7" bjelker i taket, 4m bredt totalt. Mtp eksisterende lufting i kanalplasten, er det ikke mulig å isolere rett opp mot den?