12 006    18    1  

Loft i gammelt hus med pussig isolasjon

 557     Fetsund     0
Jeg er i gang med et gammelt hus og har vært en runde på loftet for se på muligheten for å rulle ut ny isolasjon samt legge gulv for å få noe lagringsplass der oppe.

Isolasjonen på loftet er slik gammel glassvatt (?) som var helt j*vlig å jobbe med, det stikker overalt.

Og ikke nok med det. Under denne isolasjonen ser det ut til å være noen cm med .. torv? Mose? Er dette noe man isolerte med i gamledager?

Nå vurderer jeg å få opp en sugebil til å bare rense hele loftet for meg for det var et skikkelig rottereir der oppe ...

???

   #1
 275     Romerike     0
Det var vanlig på den tiden å isolere med jord og leire.. og ja, glassvatt er no dritt!!!
  (trådstarter)
   #3
 557     Fetsund     0
Jeg har kommet frem til at det kommer til å koste rundt 20000 kroner å få en sugebil til å fjerne alt dette. Spørs om ikke det blir den manuelle metoden til sommeren da gitt.

Frem med søplesekker og spade Smile
   #4
 3 258     Akershus     0
Skal du bruke loftet? Hvis ikke, hvorfor ikke bare la det ligge og isolere oppå?

Å grave sagmugg og glassvatt på ett loft om sommeren er ikke for mennesker...
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 557     Fetsund     0
Jeg hadde tenkt å legge gulv på ihvertfall halve loftet slik at jeg kan lagre ting der oppe.

Det er jo det verste rottereiret der oppe nå. Helt j*vlig. Hadde det vært vanlig, 10-20 år gammel, sagmugg hadde det vært vel. Det som er der oppe nå er en salig blanding av råttent organisk materiale fra sikkert 50-60 år tilbake i tid som lukter vondt og skaper et paradis for mus..
   #6
 274     Oppland     0

Spørs om ikke det blir den manuelle metoden til sommeren da gitt.

Frem med søplesekker og spade :)


Hadde jeg vært deg, hadde jeg tatt det . Alle som har vært oppe på et loft en varm sommerdag, skjønner hva jeg prater om. Spesielt om isolasjonen som ligger der nå klør noe helt for j****g. Nå kan du ha på godt med klær uten å svette ihjel.

Lykke til!  Smile
Signatur

   #8
 21 487     Enebolig     0
Hvis det er hvit glassvatt må du ikke ta i det. Og å ta noe på loftet som sommeren er akkurat som de andre nevner. Det tror jeg knapt noen klarer.
   #9
 41     Tromsø     0
Føler med deg, det er best å gjøre det når det er kaldt. Da trenger du ikke kle av deg, bare på deg.
Hadde selv glassvatt og 5cm koks i kjellertaket. Det var et he*@ete. Fikk hjelp av to polakker og leide inn en stor industri støvsuger, 80 mm åpning, og fikk dermed fjerna alt. Men hele huset måtte vaskes etterpå.

Han ene polakken sa til meg, "ikke bra arbeid..." Det mente han nok, som han sto der, det eneste lyse på han, øynene og avtrykket av masken. Svart som en polsk kullgruve arbeider.
   #10
 250     0
Annbefaler på de sterkeste med engangsdress å støv maske å værne briller. Fjerna ca 40 kvm me den dritten der når jeg måtte lydisolere kjelleren.
Men en skal være veldig forsiktig med de f.skapet der, er folk som ikke har voknet dagen etterpå. pga blødd i hjel fra innsida. Kan ikke si at jeg misunner deg med den jobben der nei