268    8    0  

Lydhimling og spotter?

 2,384     0
Ønsker lydhimling på vaskerom og på treningsrom, men hvordan blir det da med montering av spotter på vaskerommet?

Vil dette ødelegge hele effekten av lydhimling når spottene kommer på plass? Noen smart måte å løse dette på?

   #1
 6,401     Akershus     0
Det vil ødelegge effekten. I hvilken grad vet jeg ikke, har aldri sett målinger. Letteste måten å omgå dette på er å fore ned under lydhimlingen, legge nytt gipslag og spotter i dette sjiktet.

.Thag
  (trådstarter)
   #2
 2,384     0
Ja det er jo en løsning. Må skjøter mellom gips i lydhimling gjøres noe med eller er det nok med forskjøvet skjøter i lydhimling og fuge mot vegg, eller må skjøter sparkles likevel?
   #3
 3,871     Asker     0
Finnes også mye kule lamper dersom man bruker mer enn 499,- Så det er jo kanskje et alternativ. Lydhimling (og vegger) er nok en god ide på treningsrom er min erfaring.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 2,384     0
På treningsrom er ikke spoter så viktig, men på vaskerom vil jeg helst ha det.

En annen utfordring med lydhimling og treningsrom er oppheng til feks boksesekk
   #5
 6,401     Akershus     0
Ja det er jo en løsning. Må skjøter mellom gips i lydhimling gjøres noe med eller er det nok med forskjøvet skjøter i lydhimling og fuge mot vegg, eller må skjøter sparkles likevel?


Ser noen her inne påstår at 1.laget bør/må sparkles, personlig har vi aldri gjort annet enn forskutte skjøter.


.Thag
   #6
 562     Nord-Jæren     0
Dersom du lager kasser i et tungt materiale (f.eks. Fermacell fibergips) som ligger like utenfor spotkassene (alternativt erstatter spotkassene dersom elektrikeren din aksepterer den løsningen), som er tette (sparklet i skjøter/hjørner), vil downlightene ikke forringe lydhimlingen nevneverdig. Kassene må utformes sånn at det ikke blir tynnere sjikt mellom dem og evt. plate over/under enn 50mm. Langs bunn av kassene må de ha en flens, f.eks. en trelekt, og skrues godt mot himlingen slik at det ikke er lekkasjer. Dersom det er mange downlights vil det, som Thag foreslår, være enklere med en ekstra påforing. Merk at det da ikke må være mindre enn 50mm mellom platelag, og at alle slike hulrom bør fylles med mineralull der det går (mange downlights kan ikke ligge i mineralull direkte).
  (trådstarter)
   #7
 2,384     0
Hvordan lekter en ned under en lydhimling? Skal en da lekte ned direkt ei lydhimlingen, eller lager en da ramme mot veggene i de forskjellige rommene?

Hva vil dere anbefale å gjøre i dette tilfellet?

Fra gulv til bjelkelag i taket har jeg 250 i kjelleren.

Midt i rommet går en ståldrager, så da står jeg igjen med 235 om jeg ønsker lik høyde under taket i hele etasjen.

1) Maks takhøyde i hele etasjen, men bygge kasse rundt ståldrager og ventilasjonsrør. Da får jeg vel rundt 240 i takhøyde når gips og gulv er lagt, om ikke mer. Ventilasjonsrør kan skjules i bjelkelaget de fleste steder, men det vil mest sannsynlig bli noe innkapsling enkelte steder likevel

2) Gå ned til rundt 232 i takhøyde etter gulv og tak er lagt, men samtidig få lik takhøyde i hele etasjen. Her blir det da gang, treningsrom, vaskerom og garderobe. Trenger ikke tenke på hvor rør til ventilasjon skal gå da det er plass over alt til å skjule de.

Uansett hvordan jeg løser det så vil jeg ikke få plass til ventilasjonsrør mellom lydhimling og ny himling, så et sted vil da lydhimling bli brutt uansett, så hvor mye effekt mister en med at en fører en lydfelle igjennom lydhimlingen?


   #8
 562     Nord-Jæren     0
Du kan lekte ned direkte under lydhimlingen, men da må det elastiske opphenget denne henger i dimensjoneres for den totale lasten. Ellers kan man feste stag direkte i dekkekonstruksjonen, og la disse gå gjennom lydhimlingen med hull ca 10mm større enn staget og fuge rundt gjennomføringen.

Rør, ledninger etc. som går gjennom lydisolerende bygningsdeler må fuges. Generelt er det nok bedre å legge hele ventilasjonen over lydhimling, og så heller ha lydhimlingen lavere.

Husk å ha mineralull i hulrom, ikke pakk for tett, og å bruke en aldringsbestandig og elastisk fugemasse.

Tips til senere: det er ofte lurt med skisser, så folk skjønner hva du mener.