34    0    0  

lydhimling, overgang til vegg.

 811     Tromsø     0
Skal gå i gang med å etablere lydhimling i utleiedelen på et gammelt hus. 
Planen var å rive eksiterende tak, bytte isolasjon, og bruke lydbøyler og to lag gips ihht til monteringsanvisning til GLAVA.
Problemet oppsto når det ikke er 1 lag tak i himlingen idag... Det er 2 lag tak, adskilt med asfaltpapp og 25mm lekt... Ergo oppstår det en utfordring i overgangen mellom utlektret innervegg og himling. Denne veggen er, mest sannsynlig, 98mm stender festet rett i usiolert leca (asfaltpapp mellom). Så isolasjon mellom stendere.

Ønsker BEST mulig lydisolering, og funderer på hva som er best mulig løsning i dette tilfellet. Såvidt jeg kan se på bilder/illustrasjoner, så er det vanlig at vegg går helt opp til bjelkelag, og at lydhimlig bygges ned og avsluttes mot vegg med bunnfyllingslist og elastisk fuge. 
Jeg får en utfordring med å få dette til, men kan evt bruke makita dykksag som sager 18mm inntil veggen, og senke lydhimlingen under det gamle dobbelt taket.

ALternativet er å rive innvendige vegger, og bygge opp på nytt... Mye jobb, men da får man også bygd veggene ihht dagens anbefalte måte, med luft mellom stender og leca.

tips til løsning som er best mulig med minst mulig jobb:)?