154    13    1  

Lydhimling, rive eksisterende himling eller ny utenpå gammel?

GO
 73     0
Jeg bor i et hus med utleid kjellerleilighet.
Har et ønske om bedre lydisolasjon mellom etasjene og det har nå dukket opp et tidsvindu før ny leietaker skal inn, så tenkte det var en fin mulighet til å prøve å få gjort noe med det.

Himlingen i kjellerleiligheten består av det jeg tror er sponplater. Foreløpig har jeg ikke revet noe så jeg vet ikke hva det ligger av isolasjon i etasjeskilleren. Jeg ser for meg to alternatvier:

1) Rive eksisterende himlingsplater, kontrollere at isolasjonen er tilfredstillende, montere lydbøyler, lekter og to lag gips

2) Montere lydhimling uten å rive eksisterende himlingsplater

Veggene i kjelleren er panel. Jeg tenker at de optimalt sett også skulle være gips. Jeg har ikke kjempegod tid før ny leietaker flytter inn så jeg rekker neppe å gjør noe med veggene. Det er i grunnen derfor jeg også har alternativt 2 oppe til vurdering.. 


Er det noen som tør si noe generelt om dette?


Lydhimling, rive eksisterende himling eller ny utenpå gammel? - kjeller med himling2.JPG - GO

HSt
   #1
 23 772     Lillestrøm kommune     0
Du vil uansett risikere at du får flanke transmisjon i vegg, men kanskje lettere å prøve å unngå det ved å åpne.

Jeg bor i hus fra ‘87 og var overrasket når jeg boret hull i gulv til fiber trekking det var ikke isolasjon i etasjeskille. (De ville forøvrig ikke bore hull i gulv ved fibertrekking det hadde de glemt å gi beskjed om så derfor boret jeg hullet)
GO
  (trådstarter)
   #2
 73     0
Ja, det er flanketransmisjon jeg tenker på kan være bøygen her. Lite vits å legge ned masse arbeid i lydhimling dersom lyden likevel tar den veien.Huset er bygget i '96
   #3
 1 309     Bergen     0
Det går ikke mange timene på å rive eksisterende himling. Da får du også mulighet til å fjerne øverste panelbord slik at du får gjort noe med flanketransmisjonen. Samt at du får sjekket hva som er i eksisterende tak av isolasjon. I de tilfellene jeg har gjort det slik har jeg byttet isolasjonen som lå der fra før.
Signatur
GO
  (trådstarter)
   #4
 73     0
Oppdatering: Himling er nå revet. Det gikk overaskende fort. Den gamle himlingen var lektet ned for å gi plass til trekkerør. Er det noen grunn til at jeg ikke skal fjerne disse lektene?
Lydhimling, rive eksisterende himling eller ny utenpå gammel? - himling.jpg - GO
TSt
   #5
 6 561     0
Det stiver nok av gulvbjelkene litt nye kan evt legges i mellom. Men jeg er ikke så fornøyd med isolasjonen her, på kantene er det store glipper, er det tilsvarende på oversiden på midten av isolasjonsplatene. Isolasjonen vil også ramle med hvis du tar bort alle uten å gjøre noe annet.
GO
  (trådstarter)
   #6
 73     0
Det er et godt poeng. Det var lurt å legge nye lekter imellom, det hadde jeg ikke tenkt på. Er enig i at isolasjonen er slurvete lagt her. Jeg må se om jeg klarer å rette opp i det
   #7
 11     Bergen     0
Ja isoler skikkelig. Ville gått for lydbøyler var jeg deg. Koster litt, men smaker bedre når du først er i gang!
Signatur

TSt
   #8
 6 561     0
Nye lektene må festes med lydbøyler, det er det ikke noe i tvil om. Må du ha opp ny isolasjon så ville jeg tatt bort noe, veldig jobb å tre opp denne hvis alle er på plass.
HSt
   #9
 23 772     Lillestrøm kommune     0
Må det ligge isolasjon nedpå gipsplate ved lydbøyler? Sjekk dette evt at noen her kan bekrefte at det ikke er nødvendig
GO
  (trådstarter)
   #10
 73     0
Lydbøyler er kjøpt inn og skal monteres. Det var i grunnen hele poenget med at jeg gikk i gang med denne jobben.

Jeg kommer ikke til å rive ned den gamle isolasjonen som ligger mellom gulvbjelkene. Den ser hel og fin ut, men er lagt noe slurvete. Det blir bra når jeg retter den opp og fikser de stedene der den ligger i klem.

Jeg har også lurt på om det skal ligge isolasjon mellom nye lekter, så jeg setter pris på om noen har relevante innspill på dette Smile