120    8    0  

Lydisolering

 4     0
Hei
Jeg har nylig flyttet inn i en kjedet enebolig med garasje i mellom. Denne garasjen har jeg gjort om til et treningsrom. I forbindelse med dette lydisolerte jeg noe (la én ekstra plate med gips) da naboens stue er vegg i vegg med denne garasjen. I tillegg har jeg 25mm treningsgulv av gummi.

Dette viser seg å ikke være nok. Naboen hører dessverre flere lyder og i noen tilfeller vibrerer det i stua. Han blant annet vifta fra en romaskin og vekter som blir satt på gulvet (jeg dropper ikke)

Vi er antagelig på samme såle, eller i alle fall er det kontakt mellom betong i garasje og grunnmuren til naboen. Det en enkel, ikke isolert, garasjeport foran og vinduer fra 80-tallet på baksiden. Veggen mot naboen består av gipsen jeg la + to ganger gips som var der fra før. Hva som er innenfor det vet jeg ikke, men man kan jo anta noe isolasjon før gips?

Jeg har lest meg opp noe og forstår at det ikke nødvendigvis er enkelt å fikse dette og at det kan være flere fallgruver.

Er det noen som har vært i samme situasjon og hvordan har dere da løst dette? Hvordan ville dere gått frem for å finne ut hva man bør gjøre? Jeg er usikker på om det er fornuftig at jeg selv stiller diagnosen og vil helst finne noen som kan vurdere og komme med råd og helst gjøre jobben også. Om noen har tips til noen som er gode på dette i Oslo-området tas tips imot med takk

Mvh
Stian


TSt
   #1
 8 365     0
En burde vist noe om fundamenteringen men høres jo ut som om platene burde vært skilt.  Når det ble laget store gulvflater på jobb ble de støpt kontinuerlig i en flate og senere delt opp siden en plate ikke bør være så stor også pga ekspansjon.  Det ble fuget i sprekken etterpå.  Rart det ikke er skilt når det ble laget.  

Men hvis din biloppstillingsplass er benyttet som bæring for naboens vegg så er det ikke så lett,  en må passe på at det ikke blir setninger i kanten til naboen etterpå hvis en deler.  

Din vegg bør jo være separat vegg med egne stendere.  Har en ikke råd til tykkelsen av dette må en åpne og lage forskjøvet stendere som bare går ut til en side.  Men da er en inne i brannskiller og en må søke om arbeidet.
   #2
 265     Nord-Jæren     0
Om du vil unngå å evt. splitte platen, må du legge et forholdsvis tungt flytende gulv på et tykt dempesjikt mot sålen. Deretter bygger du veggen mot naboen med bunnsvill forankret kun i det flytende gulvet. Vil tro det er mange fallgruver her, men i alle fall ville alt av plantegninger og bilder hjulpet en del.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Takk for svar.

Det med setningsskader i forbindelse med potensiell utbedring har jeg ikke tenkt på og det forstår jeg at jeg må ha i bakhodet når jeg går frem. Takk

Jeg har tatt en titt i kjelleren under garasjen (det burde jeg sikkert gjort tidligere med tanke på problemstillingen). Kjelleren under garasjen er konstruert med lecasteiner og taket (gulvet til garasjen) består av betongelementer som går på langs (i samme retning som "bilen" kjører inn). Dersom man beveger seg opp i garasjen ser man ikke elementene så det er støpt oppå elementene (det litt fall i garasjen som følge av dette støpet).

Jeg har plass i bredden til å lage en vegg utenpå naboens vegg om det var det du tenkte på? Vil du si at "hovedproblemet" er veggen til naboen, eller kan gulv, tak og kortsider være like problematiske? Kanskje et håpløst spørsmål..

Jeg har tenkt følgende løsning, men det er før jeg har gått gjennom lydene med naboene og før jeg har snakket med noen eksperter:

Bygge en vegg med slik som beskrevet her: glava

Og så isolere hele rommet med ACOUSTIBLOK som man finner stillhet.com også tak og gulv. Legge gummitreningsmattene oppå dette, samt legge noe på utsiden av Acoustiblok for å beskytte og få det fint.

Er det overkill?

I den grad våre gulv har kontakt med hverandre (mine elementer og støp mot naboens grunnmur) er det da helt nødvendig å lage et skille? Naboen har ikke kjeller under stua og står på grunnmur.
   #4
 265     Nord-Jæren     0
Det er vanskelig å gi konkrete råd ut fra den beskrivelsen du har gitt av situasjonen. Bilder/tegninger hjelper.

Jeg tror ikke nødvendigvis helt på at acoustiblok skal løse alle problemer. Der tror jeg du bare kaster på penger på noe du kunne oppnådd med velplasserte stendere og 1-2 plater gips, samt mineralull. Ut fra (det lille) de har av monteringsanvisninger, ser det ut til at du uansett må til med stendere og mineralull, og da tror jeg gips er vesentlig billigere enn denne duken.
Signatur
   #5
 265     Nord-Jæren     0
Har laget en liten prinsippskisse som viser omtrent hvordan jeg ville gått frem. Mot himling må du feste veggen på et vis, og det beror litt på hvordan eksisterende konstruksjon er.

Får du opp tegningen (er ikke alle som får sett bilder, ser det ut til):
Lydisolering - cfe7c8214a8f4a55a6163cb868a6cb50.png - Stesti
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Takk for tegning - den var illustrerende og gir meg helt klart en idé om hvordan det kan gjøres. Kan spare meg for spesialproduktene ser jeg og det er bra!

Jeg tok en del bilder i går som kanskje kan bidra til bedre vurdering.

Lydisolering - Fra kjeller og mot nabo (under garasje).jpg - StestiLydisolering - Garasje fra utsiden og mot naboen.jpg - StestiLydisolering - Garasjeport og vegg mot naboen.jpg - StestiLydisolering - Loftkonstruksjon over garasje.jpg - StestiLydisolering - Såle utside mot garasje og nabo.jpg - StestiLydisolering - Treningsmatte og betonggulv.jpg - StestiLydisolering - Vindu og vegg mot nabo.jpg - StestiUsikker på om dette bidrar til å opplyse dere.

Hva gjelder himling så er jeg ganske sikker på at det er gips og bjelkelag, men isolasjon av en sort mellom. På loftet er det lagt sponplater over store deler, men ikke innenfor stolpene (litt vanskelig å se på bilde).

Jeg var inne og gjorde tester hos naboen i går og det er mulig å høre det meste som kommer over en viss desibel (romaskin og musikk) + dropp av vekter / medisinball.

Hva tenker dere om kortveggene? Jeg vil tro at stenderne til de veggene er godt festet på en eller annen måte i naboens konstruksjon.

Naboen skulle forsøke å finne tegninger.

Uansett tak for råd og tegning så langt
   #7
 3 823     OSLO     0
ja, finner du plan-tegninger, og snitt-tegninger, så er det lettere og komme med råd. Hvor gammelt er dette bygget ?

  (trådstarter)
   #8
 4     0
Hei. Karttjenesten til kommunen er nede så måtte innhente manuelt.

Huset er fra 1980. Det ble bygd som to eneboliger og så ble det gravd ut garasje mellom husene ganske umiddelbart tror jeg. Tegningene er fra prosjektet hvor dette ble gjort og det virker å samsvare med tidspunktet huset ble bygd så mulig det har vært garasje fra deg 1.

Jeg vet ikke om disse tegningene hjelper dere noe i vurderingen? hvis ja er det flott, om ikke så har jeg allerede fått mye informasjon. Takk. Her er bildene:

Fra forside. tegnet inn med rødt er garasjen min. Det vil venstre er naboens hus:
Lydisolering - Innvendig forfra.png - Stesti

samme utgangspunkt som over, bare på utsiden (streken er skillet mellom naboen om meg):

Ovenfra:Utvendig baksiden (streken er skillet mellom naboen om meg):Hjelper dette i vurderingene? Jeg vet fortsatt ikke hva som er i veggen mellom oss.
Lydisolering - Ovenfra tegning.png - Stesti