(trådstarter)
   #11
 25     0
Her var det mye bra innspill og jeg ser at dører har vi jo ikke tenkt på! Det må bli massive dører ja, men må se litt på løsninger med terskelen. Flere nevner branndører, men har ikke de "tett" karm? Det fungerer jo dårlig med balansert ventilasjon.

Så kom jeg på en ekstra sak som jeg har lest inne på Rockwool sine sider. De anbefaler slisse-/spaltegulv over bjelkelaget. Har ikke hørt om det før, men er det noe unødvendig de vil selge eller er det noe som er viktig/selvsagt?

HSt
   #12
 25 850     Lillestrøm kommune     0
Med tett karm må du ha en lydisolert overdtrømmingsventil som slipper luft ut i gang fra soverom istedefor spalt under dør.
  (trådstarter)
   #13
 25     0
Er det en sak som dette du mener HSt? Link Noen som har erfaring dette?

Ser at det også er mulig å ha både inn og ut luft på samme rom som et alternativ, men det blir vel ganske fordyrende i forhold til den overstrømningsventilen.
   #14
 361     0
Flere nevner branndører, men har ikke de "tett" karm? Det fungerer jo dårlig med balansert ventilasjon.Ja, men du kan ha flere soner i huset. Vi har en "soveromsavdeling" som balanserer med tilluft soverom og sug på bad. Så er det branndør og lydtett mellom de to sonene.
   #15
 1 654     Trondheim     0
For etasjeskille så tenker jeg at du bør følge standard for lydskille mellom etasjer.
Her har nok både byggforsk og leverandører gode beskrivelser for forskjellige konstruksjoner.
Følg dem så er du sikret en velfungerende løsning.

Isolasjon i alle vegger - det er ikke noe å spare på.
Mellom rom hvor du ønsker litt ekstra - doble lag med gips/plater. Skal du ha bedre må du begynne å tenke mer over hva du vil oppnå. Da bør du vurdere å separere konstruksjonen, for eks bør betongulvet slisses opp for å unngå kontakt, du bør ha doble vegger og eventuelt tenke rom-i-tom.
Generelt, du kan få det litt bra ganske enkelt/rimelig. Skal du ha det skikkelig (som mellom forskjellige boenheter, eller for en hjemmekino) må det mye mer til - og du bør sjekke med noen som kan faget.

Med balansert ventilasjon har du normalt 1cm glipe under dørene - lyd slipper lett unna der.
Tette, kraftige dører (ikke nødvendigvis branndører/lyddøree) vil hjelpe - og om du setter inn en 100db lydventil trenger du ikke ta andre hensyn og kan bruke standard plan for balansert ventilasjon.
https://megaflis.no/flexit-lydventil-aero-100db.html?gclid=Cj0KCQjwi7DtBRCLARIsAGCJWBpt4GiULUoQHrrS5w162RG6UbTn1sLGK7NYoxIO3ZEoXV___tGQ-WcaAk0NEALw_wcB

(Lyddører er vel normalt 35-40db tror jeg)
Signatur