12,522    5    1  

Lydisolering mellom kjeller og første etasje

 2     1
Jeg har kjøpt et funkishus fra 1938. Gravd ut kjelleren slik at jeg får en utleieleilighet. Huset er dårlig lydisolert mellom kjeller og første etasje. I tillegg er sentralfyren i et rom ved siden av det som skal bli soverom. Murvegger i mellom.

Jeg trenger alle gode råd til hva jeg bør velge når det gjelder skikkelig lydisolering og brannisolering. Jeg har skjønt at god lydisolering er et eget fag og at man trenger de beste til å få gjort en skikkelig jobb. Bor i Oslo, men hvor finner man de beste til å gjøre en slik jobb?

Jeg trenger hjelp.
Sisselind

   #1
 291     0
Ett forslag:

I kjeller etg:
Isolasjon i bjelkelaget, lydbøyler og 2 lag med gips

I 1.etg:
Trinnlydplater under parkett, laminat etc.

Dette er vel noe en vanlig oppegående snekker eller selvbygger kan utføre.

Se forøvrig på Rockwool eller Glava sine sider, de har mye om lydisolering.
   #2
 743     Nordland     0
Forslaget over er en fullgod måte å gjøre det på.
Husk å fuge skjøtene og langs veggene på førstelaget. På andrelaget må du også fuge langs veggene, mens skjøtene bare trenger sparkel.

Om du har plass og/eller mulighet, hjelper det bra med et lag gips på gulvet i 1. etasje i tillegg. Dette legger du under trinnlydsplatene.

Dette er en jobb du lett kan gjøre selv. Info finner du overalt på nettet, og om du ikke synes det holder, kan du få med deg en venn el.l som kan dette til å gå gjennom prosessen sammen med deg.

Husk å ha notisblokka fremme. ;)
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Så bra. Notisblokka har vært flittig brukt de siste månedene. Er i gang med utgave 2. Skal sjekke Glava og Rockwool.  Mener dere at to lag gips er bedre enn en gipsplate og en sponplate? Finnes noen beregningsnøkler for kostnader på slike oppgaver.

Sisselind
   #4
 743     Nordland     0
Quote Rockwool:

"Rent lydmessig er det liten forskjell på om det brukes gipsplater eller plater av tre, så lenge det benyttes et dødt materiale. "


Quote Glava:
"Det skal  brukes to platelag av gips eller spon."


Har ikke sett noen beregningsmuligheter på nettet, men om du finner noe, post det her er du snill.

Ellers er det bare å ringe en byggevareforhandler, så regner de pris for deg så lenge du sier hvor stort rommet er, og hva du vil bruke.


ivo
   #5
 496     0
Vanlig oppbygging av lydgulv er å bruke lekter langs kantene på 19mm. Legg 20 mm trinnlydplater (f.eks. Glava trinnlydplater). Oppå dette legges ett lag gips som hjelper å fordele vekten. Legg flytende 22 mm sponplater på toppen. Deretter foam og parkett.

Husk fugemasse.

Det optimale er slissegulv i etasjeskillet, 30 cm bjelkelag (men 20 cm glava). Lyden vil da gå nedover når du går, gå igjennom slissegulvet og treffe 10 cm luftlag før den treffer 20 cm glava.

Under dette vil bøyler ta oppvibrasjoner, og himlingen bygges opp med to platelag. Leste på et forum at ett lag gips og ett lag spon var å foretrekke. Ikke spør hvorfor...sikkert ikke så stor forskjell.

Tror utførelsen av bla. fugemasse etc. vil være avgjørende for luftbåren lydgjennomgang i praksis.

Flanketransmisjon vil nok forekomme, samt at lave frekvenser (Subwoofer...) vil nok helt sikkert forplante seg uansett.