287    12    0  

Midlertidig oppstøtting av teglsteinsvegg

 7     0
Jeg har en gammel brannvegg som ikke lenger har noen funksjon siden resten av veggen den var en del av er revet. 

Jeg vil også gjerne rive brannveggen, men siden den bærer naboens tilsvarende brannvegg over, må jeg erstatte veggen med en drager (limtre). 

Spørsmålet er hvordan jeg skal klare å støtte opp veggen til naboen mens jeg plukker ned min egen brannvegg og erstatter dette med en drager. Er det i det heletatt praktisk gjennomførbart?

For the record: Jeg har ikke planer om å utføre arbeidet selv, men vil gjerne ha en ‘second opinion’ i forhold til forslaget til en tømrer. 

  (trådstarter)
   #2
 7     0
Sikkert lurt Smile Veggen med ‘X’ skal vekk. Det er en enkel teglsteinsvegg (halvstein bredde) med puss. Problemet er at den bærer den tilsvarende brannveggen til naboen i etasjen over  Midlertidig oppstøtting av teglsteinsvegg - 3EED8F54-C089-4BCC-AB65-79FD7D244D18.jpeg - Fissklarinettbatte
   #3
 2 761     0
Er du 110% sikker på at det ikke er en bjelke over brannveggen din som bærer? Det var det hos oss, selv om det var tilsvarende vegg i etasjen over.
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Hei, ja, jeg er sikker på det, ja. Det hadde jo løst alt hvis det var sånn. Brannveggen ligger faktisk parallelt med, men i mellom, gulvåsene til han over. Den drageren som sees i fortsettelsen på bildet er kun for å holde oppe himlingen min.
HSt
   #5
 19 883     Sørum     0
Sikker på at den ikke stiver av huset sideveis det er ikke kun bæring eller ikke bæring på en vegg den kan være avstiving / sidestøtte
  (trådstarter)
   #6
 7     0
Nei, jeg er ikke sikker på det, men jeg synes det høres rart ut at en snau meter brannvegg skal ha andre konstruksjonskritiske funksjoner. Er det ikke slik at piper gjerne er ‘selvstendige’ konstruksjoner i et bygg?
   #7
 7 641     Bærum     0
Mener du at brannveggen er gjennomgående mellom etasjene? Da blir det nok en utfordring å rive den. Du må antagelig fjerne noen steiner og stemple opp med midlertidige bjelker på tvers. Du har jo plass på begge sider av muren. Skal du beholde den eksisterende bæringen til den eksisterende bæringen, eller skal du fjerne alt? Hadde du åpnet himlingen og tatt noen bilder hadde det vært lettere å komme med forslag.

  (trådstarter)
   #8
 7     0
Det er riktig Torango. Det er slik som du beskriver at brannveggen er gjennomgående til etasjen over. Jeg tenker videre å erstatte den eksisterende drageren som bærer himlingen med en drager som både bærer brannveggen over og himlingen min.

Plukke ut enkeltstein og stemple av på tvers kan kanskje gå an, men hvordan får man da avstemplingen med den nye drageren? Skulle gjerne plukket ned noe av himlingen og tatt bilde, men ønsker å finne ut om det i det hele tatt er mulig å gjøre dette.
   #9
 2 761     0
Hvor godt kjenner du naboen over?

Vil gjette at det enkleste er å stemple av oppe hos ham, dvs ta ut en stein eller to av muren hans og stikke en bjelke gjennom slik at man får tatt vekten av muren din. Da kan du fjerne alt, la de siste steinene i hans kur henge i pussen og erstatte din mur med limtre.
   #10
 17 287     Akershus     0
Skal naboen over fortsatt ha sin brannvegg?
Signatur