109    5    0  

Mugg i vegg - er det feil i konstruksjonen?

 11     0
I starten av 2021 totalrenoverte vi et Moelven hus fra 1978.. Huset ble revet til stenderverket og bygget tilbake igjen. Ny drenering, ekstra isolering både utvendig og innvendig. 

For noen dager siden oppdaget vi mugg i et hjørne på soverommet vårt i kjelleren. 

Legger ved noen bilder jeg tok under byggingen her - jeg kan lite til ingenting om dette temaet. Arbeidet er utført av totalentreprenør som selvfølgelig har gått konkurs i etterkant. 

Noen tips om hva som har skjedd feil / hvordan det skal gjøres? Ser for eksempel at grunnmursplasten ligger bak isolasjonsplatene? TSt
   #1
 14,660     0
Standard er nå at plast skal på yttersiden av platene.

Har det stått noe i hjørnet her ? I så fall passer en på å ommøblere litt og så går det forhåpentligvis bra etter vask.
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Det har stått et nattbord der, men mellom nattbord og muggen så har det vært gardin som er veldig tett.
jaf
   #3
 6,372     tromsø     0
Entrepenør har ikke gjort noe "feil". Det er litt risiko med hjørner i renoverte hus. Det kunne vært tett knotteplass ute utvendig. Men vann kan renne litt som det vil .når det er frost ute. Eventuelt kunne lysgrav vært dypere, med fall utover. Håper takvann blir ledet bort.
TSt
   #4
 14,660     0
Men en tror at en av årsakene til at anbefaling om grunnmursplast utenpå isolasjon er at isolasjon kan få bedre effekt når en ikke lufter inn på spalten. I tillegg har jeg sett en effekt etter å ha tatt opp en vegg som var isolert slik, det var renne merker fra et stykke ned på veggen og nedover. Når en har isolasjon utenfor blir spalten bak plasten varmere nede og fuktighet fordamper. Men når det kommer mot overflaten blir det kaldere i spalten og jeg tror at fukt kondenserer og renner ned igjen. Med isolasjon på innsiden blir spalten av grunnmursplast mer lik i temperatur. I tillegg er spalten vekk fra veggen innenfor og evt vann som kondenserer vil bare renne ned utenpå isolasjon og ned i drenering.

Men med beskrivelse av møblering så tror jeg det kommer av dette.
HSt
   #5
 36,841     Lillestrøm kommune     0
Det ser jo ut som evt kondens i vegg kommer ut oppå muren da burde det vært et beslag som førte dette ut utenfor kanten av muren