4,596
8
0
Nytt isolasjons produkt
147
Sør Trøndelag
0
Hei, kom over et ganske ny isolasjonstype fra Rockwool, virker jo nesten for god til å være sann http://www.bygg.no/2011/10/nytt-isolasjonssystem-fra-rockwool-
Noen som ghar noen erfaringer med dette produktet?
Og hvordan kan man få skjult el-anlegg inn i dette systemet?
Noen som ghar noen erfaringer med dette produktet?
Og hvordan kan man få skjult el-anlegg inn i dette systemet?
edit: det ligger under systemer og ikke byggisolering.
Men det det kommer jo litt an på pris, selvfølgelig. Hvilke priser er det du har hørt rykter om, ATWindsor?
De skriver forresten at aerorock har "ekstremt lav lambdaverdi på kun 0,019 W/mK".
Noen som vet hva lamdaverdi er? Er lambaverdi det samme som U-verdi?
Det jeg har hørt snakk om er ca 2000 per kvm.
Det med lambda og U-verdi skjønner jeg da ingenting av. U-verdi har vel med hvor mye energi (varmetap) som kan gå igjennom produktet/materialet (altså varmetap), og kan så vidt jeg forstår ikke ha noe med tykkelse å gjøre. Altså - både dører, vinduer og vegger har jo forskjellige -verdier. Men en dør og et vindu har jo ulik tykkelse! Du kan også ha (for eksempel) to like tykke dører som har ulik U-verdi.
Men det er klart: to ulike tykkelser av samme materiale (altså samme termiske egenskaper, men i ulik tykkelse) vil ikke ha samme U-verdi. For eksempel vil en vegg med 50mm Glava ha høyere U-verdi enn en vegg med 100mm av den samme Glava'en. Men det betyr jo ikke at U-verd beskriver produktets dimensjoner/tykkelse.
Har et visst grep på hva U-verdi er, men lambda-verdi har jeg ikke oversikt over. Kanskje han der ENØK-telefonen som poster her en gang i blandt vet svaret på dette!
U-verdien er hvor mange watt en kvadratmeter av stoffet slipper ut i varme per grad i forskjell på temperatur ute og inne. Tjukkere isolasjon vil dermed ha lavere u-verdi.
Lambda-verdi er det samme, bare at tykkelsen er inkuldert, altså hvor mange watt per kvadratmeter, per grad, per meter tykkelse. Mao har man 0.05 meter, så må lambda-verdien ganges med 20 for å få u-verdien. Fordelen med dette er at man umiddelbart kan se om materialet i seg selv isolerer godt eller dårlig.
Samensatte konstuksjoner, med kuldebroer osv er mer kompliserte i praksis.
Om du virkelig er interessert så hadde jeg nok undersøkt prisen litt nøyere, er bare noe jeg har hørt, kan godt hende det er galt.
Det er sikker ikke så ille, men med den prisen antar jeg at dette bare er aktuelt å bruke på gamle hus som nesten ikke har noe iolasjon i veggene i det hele tatt, kanskje bare avispapir og leire og slikt søl. Da kan det jo potensielt lønne seg å smelle opp noen slike plater i stedet for å rive hele huset og bygge et nytt