773    15    1  

Oppheng i H-bjelke uten å borre

 28     Gjøvik     0
Hei,

Vi har en takterrasse som skal ha glasstak. Boligleverandør har satt opp noen beist av noen stålbjelker pga krav om å tåle store mengder snø på hele taket. Jeg er ganske sikkert på at vi fint kunne parkert et par biler oppå der.

Dermed våknet det noen gamle drømmer.. jeg vil ha hengekøye, eller en sånn egg-formet stol som dingler fra taket.

Spørsmålet er da: hvordan kan jeg feste dette på en lur måte uten å borre i H-bjelken (som sikkert tåler det, men som jeg av estetiske og garantimessige årsaker ikke vil borre i)? Jeg får heller ikke kastet tau over pga glasset på toppen. Vi ønsker ikke å sveise fast kroker (veldig fint om løsningen kan tas av og settes på etter behov).

Jeg har sett etter bjelkeklemmer av litt mindre format, men alt jeg finner er i utenlandske nettbutikker (hvis jeg vil se pris) og da gjerne med kapasitet på 1.5 tonn eller høyere pr. stk. Kjenner noen av dere til rimeligere løsninger som er nogenlunde allment tilgjengelig?

Siden bjelkeklemmer kanskje ikke er den beste løsningen (jeg har sett på magneter også, men der snakker vi også 2000+ per stk) er jeg veldig åpen for gode forslag. Har ikke lagt noe budsjett, men "ikke mer enn nødvendig" er en god start Smile

  (trådstarter)
   #1
 28     Gjøvik     0
Hmm, fant noen magneter med kapasitet på 200KG til 140kr på eBay.. er det noen som har erfaring med disse?
wth
   #4
 175     NA     0
Er det bjelkelag/sperretak over/mellom stålbjelkene? Har i så fall mye mer tro på å skru i dem, ville vært bekymret for at "klemskruen" på klammen skal gjenge seg ut mens du sitter å svinger i stolen. Enklere er det også.

Magnet på 200 kg ville jeg ikke brukt, du må ta i litt ekstra når du henger opp ting som beveger seg.
   #5
 5 061     0
Det er jo glasstak..

Ein har jo desse og, veg 3-4-5 kg og tåler 2 tonn..
Dei fås hos alle stillasleverandører.


Oppheng i H-bjelke uten å borre - Skjermbilde.PNG - oblygre
wth
   #6
 175     NA     0
Glasstak ja, må lese bedre.. de siste der er jo laget for å løft, og er langt bedre enn bjelkeklammene lengre opp for en dynamisk last.

  (trådstarter)
   #8
 28     Gjøvik     0
Hei,

Takk for gode svar!

Det blir nok jakt på lokale butikker etter å ha fått noen nye ideer og lært noen nye ord. Løpekatt er vel kanskje ikke første ordet man tenker på når man skal henge opp noe Smile Dropper magnet i første omgang og går for et klemme/klype/katt-alternativ.

Oppheng i H-bjelke uten å borre - terrassetak.jpg - renshai
Oppheng i H-bjelke uten å borre - terrassetak.jpg - renshai
  (trådstarter)
   #9
 28     Gjøvik     0
Hmm, uansett hva jeg finner på blir det 2 bilder... de er identiske - i tilfelle noen begynner å lete etter detaljer som er forskjellige (som jeg ville gjort...) Smile
   #10
 1     0
Hei!

Har en liknende utfordring. Hva endte du opp med renshai?

Og - skulle gjerne fått tak i den blå kloa du viser til oblygre, vet du hvor jeg kan få kjøpt noe sånn?