1,440    9    0  

Plasting / fuktsperre plassering med halvvarmt loft

 127     0
Jeg sitter og planlegger fuktsperra i nybygget.
Jeg har isolert takstolene med 20 cm der de er gule (se bilde)

Noen sier at jeg skal plaste helt opp i mønet, mens andre sier det holder og plaste innertaket...
Både innertaket og takstolene helt opp i mønet er isolert med 20 cm så jeg får totalt 40 cm i taket.

Jeg legger ved 2 illustrasjoner, hvor bør plasten ligge?

Plasting / fuktsperre plassering med halvvarmt loft - Dampsperre-A.jpg - kjellbPlasting / fuktsperre plassering med halvvarmt loft - Dampsperre-B.jpg - kjellb
Signatur

   #1
 3,083     Gol     0
Du hadde ikke trengt og isolere helt opp i mønet, jeg ville kun ha isolert hanebjelken med 40 cm og lagt dampsperre under denne slik at øverste trekant blir uisolert. Og kjørt en ventil i hver ende av gavl. Det blir dem beste løsningen.

Slik du har isolert nå så kommer det til og bli kondens oppe i toppen pga sikkert ingen oppholdsrom der slik at du ikke har noen varme.
20 cm i hanebjelke og 20 cm i sperrer opp til møne blir en dårlig isolering, kontra og ha isolert 40 cm i hanebjelke. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 127     0
Om jeg legger fuktsperra under (som på b) vil det vel uansett ikke komme noe fuktig luft ut der?

Det skal ikke være noe lufting der da det er brukt en takplate som skal transportere fukta ut i følge snekkeren...
Signatur
HSt
   #3
 36,718     Lillestrøm kommune     0
Selv på B er det vanskelig med stedere som går gjennom plasten, sikker på at du ikke skal rykke inn dampsperren til innenfor kneveggen ? (Med A får du ikke tid til annet enn å tape hull i plasten Smile)
TSt
   #4
 14,584     0
Hvis det er "rom" utenfor kneveggen (ikke åpent) vil jo dette bli kaldt på samme mate som arealet over hanebjelken. Da vil fuktighet kondensere her. Bare hvis det ikke er noe knevegg mener jeg at B er rett men siden du har de skrå stagene synes dette som en rar løsning. Derfor damsperre inn mot varmt rom og evt lager utenfor er som "loft" å regne. Må tenke på evt dører i dette da siden de bør være tette og isolerte.
  (trådstarter)
   #5
 127     0
Det blir en del taping her ja...

Jeg skal treffe thermomuren med plasten i 1 etg, så trekker jeg den inn må den ut igjenn til muren...
også tenkte jeg og lage noen skap ute i kneloftet...

Det blir også lagring på loftet, derfor kan jeg ikke ha mer en 20cm i etasjeskillet så jeg får lagt gulv der oppe...
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 127     0
Jeg kan jo trekke inn plasten som du sier, og plaste inni om jeg skal lage noe oppbevaring på en og annen...

men det blir jo problemer mot veggen i 1 etg...
Signatur
TSt
   #7
 14,584     0
En forer opp hanebjelke vanligvis for å få mere isolasjon. Eller på kryss av hanebjelkene for å få mindre gjennomgående. Ditt problem blir at rommet over her vil bli noe varmt men betydelig kaldere enn rommet under slik at det veldig usikkert hvor fuktighet vil kondensere. All isolasjon mellom tak og loftsgulv og et kaldt loft med lufting gir en kjent løsning. Da kler en hele innerrommet med plast og lekter alt med med 5 cm og isolerer mere her og trekker det som trengs av elrør etc på innsiden av plast. Da er alt helt tett uten mange gjennomføringer.

Har du lufting over isolasjonen i skråtaket ? Hvis ja har du lufting ut under mønepanne ? Hvis ikke, har du lufting under taktekking og disfusjonsåpent undertak ?

  (trådstarter)
   #8
 127     0
Jeg har difusjonsåpent undertak, så jeg fikk beskjed om at jeg ikke trengte ekstra lufting oppå der av firmaet som satte opp taket.

Jeg tenkte det var greit om det ikke ble minusgrader på loftet med tanke på lagringa, men det er kanskje ingen fordel...
Signatur
   #9
 104     0
Beklager å løfte en gammel tråd, men sitter med litt samme utfordring på prosjektet mitt.

Skal isolere og legge dampsperre(plast). og lurer på hvordan en skal legge opp dampsperre når kneloft skal benyttes til lagring. Altså legger 70 eller 100mm i kne-vegger på loft.

Går for løsning B, dampsperre under hanebjelke. Er Taktro med diffåpen duk på oversiden og godt med lufting mellom duk og takplater.

Men det var dette med plasting igjennom etasjeskiller hovedetasjer og loft. Spesielt med "lunkne" kneloft til oppbevaring.  Eller kan dette være en løsning? selv om rommet bak knevegg er tilgjengelig for oppbevaring.Bilde tatt fra denne tråden: Diffusjonssperre og knevegger - ByggeBolig