74    1    0  

Råd om etterisolering/oppbygging av konstruksjon på yttervegg

 9     0
Hei,

Jeg har et gammelt trehus på Helgelandskysten bygget på midten av 50-tallet hvor det er på tide å få skiftet kledning på sørvestveggen. Usikker på om kledning er original, men den har i alle fall fått mye juling og må skiftes nå. Dette er en relativt enkel vegg (se bilde) uten dører og vinduer og annet, så ser for meg at det er en jobb jeg kan få til selv. 

Har et par spørsmål om oppbygging av konstruksjon og hva jeg bør gjøre (og ikke gjøre!) i den forbindelse. 

Huset er solid bygget, og det er kledningsbord innerst mot reisverket på alle vegger. Utenpå denne er det en gammel asfaltpapp som er spikret rett på vegg, deretter spikerslag og stående kledning.  

På veggen mot sør(øst) er det samme konstruksjon, men her er det etterisolert fra utsiden. Så vidt jeg kan se, lektet ut med 48 mm lekt, lagt 5-7 cm isolasjon på veggen og tettet med asfaltplater før kledning. 


Plan A er å gjøre nøyaktig det samme på vestveggen som nå skal skiftes, altså lekte ut, etterisolere, tette med asfaltplater og hive på ny kledning. Så kommer alle de tekniske detaljene om hvor og hva man skal bruke av dampsperrer, hvor den skal være, skal det være diffusjonsåpent/tett osv. Det må vel legges noe inn mot innerveggen før isolasjonen legges på? Er det noen som på en enkel måte kan gi en forklaring på hva som er rett?

Jeg tenker å fjerne all gammel kledning og asfaltpapp, og deretter bygge opp igjen på nytt. Så er det viktig å understreke at jeg ikke trenger å følge "gullstandarder" for isolering, da resten av huset uansett ikke følger dette. Men jeg trenger ha en løsning som fungerer, og hvor jeg unngår å skape problemer som ikke finnes i dag. Målet er først og fremst å stoppe mest mulig varmetap og få skiftet til en kledning som ikke er vannskadet og råtner bort Smile
Råd om etterisolering/oppbygging av konstruksjon på yttervegg - Bordkledning vegg.jpg - SnakeBay