199    7    0  

Rom under garasje

 21     Arendal     0
Hei,

Jeg har bygd en grunnmur på kjellernivå med garasje oppå. Som vist på den vakre skissen her. Spørsmålet mitt blir hvordan isolere dette rommet mot tak for å unngå kondens? Garasjen oppå er isolert men ikke oppvarmet. Temperaturen her er minimum 4-5 grader. 

Rom under garasje - garasje.png - kabygg

   #1
 557     Buskerud     0
Er i litt samme situasjon som deg, men jeg har plasstøpt dekke. Har ikke tenkt på dette med membran. Nå er det 17cm støp, hadde tenkt å avrette siden med noe fall og legge fliser. Er ikke betongen i seg selv tett nok ned mot kjeller. Hadde tenkt å kun isolere litt på undersiden siden garsjen i seg selv vil være isolert og frostfri, lett oppvarmet.
Men jeg lurer på om det er noen mulighet for å unngå kuldebro, ut mot terreng der man kjører inn i garasjen? Jeg vil her på en leppe på ca 4 cm i bettongen som er ut mot innkjøringa....
  (trådstarter)
   #2
 21     Arendal     0
Har også kuldebroer på sidene her. På min konstruksjon var det vanskelig å unngå. Godt mulig pusset betong blir tett nok, men tok ingen sjangser Smile
TSt
   #3
 5 381     0
Problemet her er at isolasjonen skal egentlig på garasjegulv siden. Tilsvarende som på kjellermur burde 2/3 av isolasjonen vært på kald side. Lime isolasjon i taket for å unngå spalter men hvordan brannsikre denne ?
   #4
 138     Oslo     0
Driver og knoter med det samme selv. Ved garasje over oppholdsrom er det alltid anbefalt membran, isolasjon og fall på tak (selv om det er membran). Det vil alltid være fare for fukt i en garasje, både innvendig fra bilen og utenfra gjennom porten. Mesteparten av isolasjonen bør ligg på oversiden som TSt sier, siden kald side alltid vil være her selv om garasjen er isolert.

Ved tung trafikk er det "omvendt tak" som er anbefalt. Dvs bærekonstruksjon, membran, isolasjon og slitelag/påstøp. Kuldebroer bør være mulig å unngå så lenge isolasjonen ligger utenpå eller inni veggene under.

Rom under garasje - omvendt tak.png - kabygg
   #5
 1 445     Trondheim     0
Vi har garasje med oppvarmet bod under.
De brukte vanntett betong. I tillegg la de isoporplater i taket på undersiden av betongen (ble satt opp med støtter undenfra før de støpte om jeg husker riktig.
Nå må det sies at boden vår er ganske tørr (fungerer som teknisk rom, snekkerbod og lager), men det ligger ofte vann i garasjen etter biler osv.
Vi har ikke hatt problemer hverken med vann ovenfra eller med kondens i boden.

Har forresten også boret ett par hull. Ett for strømkabel fea teknisk rom og opp i garasjen, og ett for luftslange fra kompressoren som står i garasjen ned til snekkerboden.
Signatur
TSt
   #6
 5 381     0
tek73 må passe på at hullene opp til garasjen er forskiftsmessig tettet, brann fugemasse. Trykkluft bør være et rør som forsetter en del på hver side. Hva har du gjort i taket i boden ? Limt gipspater til taket ? Må ha noe brannsikkert som kapsler inn isopor. Det var nok noe forskaling under som ble støttet opp og så lå isopor oppå denne.
   #7
 123     0
Hvor mye xps er tilstrekkelig i dekket når garasje og rom under ellers er fullisolert..

Holder det med 5 cm for å holde det kondensfritt i rom under?