6 640    6    0  

Slå sammen stue og sommerstue

 21 488     Enebolig     0
Vi har en sommerstue som er bygd utenpå kledningen til huset. Har nå revet ned veggen inn til sommerstua og planen var egentlig å ha en skyvedør der.

Pga plassmangel ønsker vi nå å heller la sommerstuen bli en del av stua.

Men da kommer det opp mange spørsmål. Rommet er ca 3 x 2,5 meter. Den ene langsiden er skyvedør. Den andre langsiden og den ene kortsiden er dekt av vinduer som er ca 100 cm høye. Er dobble glass fra 97, men er sikkert av billigste slag.

Tak og gulv er isolert med 10 cm glava.

Tanken var å legge fuktsperre i tak/gulv. Lekte ut 10 cm på veggene og isolere (under og over vindusrekka) samt vindsperre og fuktsperre.


Vet det er et veldig individuelt spørsmål, men vil det ikke bli veldig kaldt om vinteren når man har så mange vinduer/skyvedør?

Slå sammen stue og sommerstue - Bilde062.jpg - sOPp
Slå sammen stue og sommerstue - Bilde072.jpg - sOPp

   #2
 389     Nesodden     0
Tja, legg hele spisestua ut der, og ha skyvedør der?
Spisestuen (hvis dere har) tar jo opp plass i den originale stua, så det gjør at dere får bedre plass? Så kan dere ta opp skyvedøren når dere skal bruke spisestua. Det er vel dumt å ha annen kvalitet på denne sommerstuen hvis den skal være åpen inn til huset hele tiden. Da ville jeg lagt i like mye isolasjon som resten av huset. Eller blir liksom poenget borte.
  (trådstarter)
   #3
 21 488     Enebolig     0
Blir ikke aktuelt å ha spisestue der og skyvedør i tillegg. Da vil den bare bli brukt om sommeren tror jeg.

Joda, har jo planer om 10 cm glava hvis denne delen skal bli endel av stua. Men det blir jo mest glass, og relativt lite område som blir isolert i sommerstua(litt over en meter felt under vinduene og ca 30 cm over) Mellom vinduene er det ikke plass, de er plassert kant i kant.
   #4
 26     Trysil     0
Hei!

På kalde vinterdager og dager med "sur-vind" vil du garantert kjenne på kroppen (føttene) at det er mye vinduer i rommet.

Vi hadde en slik "sommerstue" i et tidligere hus vi bodde i. Forrige eier hadde snekret etter beste evne. Vi endte med å fjerne 4 av totalt 8 vinduer, isolere på nytt, bytte vindsperre, lekte ut og ny kledning.

Forskjellen var enorm. Gjennom vintersesongen måtte vi tidligere kjøre varmelister under alle vinduer hele tiden. Etter oppgraderingen skrudde vi ned 2 av 4 varmelister....og til og med da var det for mye varme...

:)
   #5
 740     0
Dytt inn bra med isolasjon vis ikke trur jeg det for kan bli litt kalt på vinteren:P
Lykke til!;)
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 21 488     Enebolig     0
Joda, klart vi lekter ut og isolerer der man kan. Men er jo fryktelig mye glass  :-\

Det er klart jeg kan legge til rette for en evt skyvedør dersom det blir for kaldt, men da er jo isolering/utlekting/tilpassing av tak og gulv forgjeves.

Kunne nesten vært fristet til å prøve et år uten å gjøre noe som helst for å se hvor ille det blir.

Med tiden blir det sannsynligvis vannbåren varme over hele gulvet (også sommerstue hvis den blir en del av stuen) men det er relativt langt frem i tid.