100    1    0  

Spm om senteravstand stendere?

 27     0
Har lest litt på nett ang. montering av reisverk og leste der at det skal være 60cm fra senter av en stender til senter av den neste, men også at det er lurt å montere en ekstra bjelke i hjørnene som spikerslag til innerkledning som gipsplater/baderomsplater etc. 

Det jeg lurer på da imidlertid er om det i hjørnet skal være 60cc fra nest siste stender til den ekstra bjelken eller om det fortsatt er mellom senter på stenderne som gjelder i hjørnet? Litt knotete forklart, mye enklere å se på vedlagte bilde. Er det blå eller rød strek som skal være 60cm? 

En annen ting jeg lurer på er hvis det er fra senter stender til senter stender som skal være 60cm, hvordan får en da plass til f.eks en innbyggingsramme (som ofte er 60cm) mellom stenderverket? Og hvordan gjør man det best dersom det ikke går opp at det er 60cm mellom hver stender pga husets lengde/bredde? Hvordan løses dette?

Tusen takk hvis noen orker å oppklare! :) 
 
 
Spm om senteravstand stendere? - Stenderverk.png - Nilroy

   #1
 20 590     Akershus     0
cc600 er langs løpende vegg. Dette for å passe med plater som gjerne er 1200mm.
I hjørnet må en tenke seg om og avstanden fra «hjørnet til første stender blir så der.
På tegningen din: om du skal bruke asfaltplater eller gipsplater, så må en starte på ytterhjørnet og treffe midt på stender nr 2 med første plate, vist i rødt. Da må en skjære bort endel ekstra av platene inne.
Dernest må en tenke på hvordan en ender opp i andre enden. Ukjekt å få en smal stripe der. Da kanskje 1. stender bør rykke nærmere hjørnet?
En må tenke hele veggen og hvordan den skal kles.
Signatur