203    4    0  

Stender i bærevegg

 2     0
Hei,

Jeg er i prosessen med å etablere ett nytt kjøkken, og skal i den forbindelse åpne en bærevegg. Jeg har revet meg inn til bærende konstruksjon, men her stopper jeg naturligvis opp.

Stender i bærevegg - Uten navn.jpg - ERyg

Det er stender markert med blått jeg lurer på. Det ligger en drager over (markert med svart, men åpningen (rød) er bare 1500mm. Toppbjelke som drager hviler på er 100x100mm. Den går helt over til venstre i bilde (ligger på murvegg). Det var opprinnelig en dør i i åpningen der de blå er markert. Jeg stusser også på at det er kappet såpass inn i stenderen på begge sider (på høyre side var det ingenting da jeg åpnet. Hva tror folket? Må jeg inn med en ny drager her, eller kan den gamle stenderen fjernes? Tongue


HSt
   #1
 21 509     Sørum     0
Du må ha fornuftig opplegg for en bjelker hver ende det inkluderer også hva evt ekstra stender står på.

Ellers dimensjoneres ofte stendere ved at de ikke knekker sideveis pga støtte av platekledning derfor stendere står denne veien inni vegger. Dimensjonen i denne retningen betyr derfor ofte ikke så mye.
   #2
 18 190     Akershus     0
Her er det alt for lite informasjon.
Hva er «drageren ? Hva bærer den? Stenderen kan kanskje fjernes ved å legge inn en drager langs rødt, men denne må nå understøttes på hver side. Dermed må en vurdere hvordan dette skal tas opp lenger ned.

En trenger oversikt over hva som er under, hvordan en kommer til bæring nedover og lasten ovenfra.

Skal hele veggen rives, eller bare døråpningen utvides?
Signatur
TSt
   #3
 5 580     0
Skal hele veggen bort så synes jeg det ser ut som om det er en skjøt på bjelken i taket rett over den venstre stenderen i det du har åpnet. Skal resten av veggen stå må en tenke på hvordan lasten fra ny bjelke over åpningen skal tas ned. Hva er under her ? Er det ikke bærende vegg i etasjen under kan en få problemer her også.
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Hei, og takk for alle svar:)

Det er kun bjelkene merket med rødt jeg ønsker å fjerne. Resten av veggen skal få stå.

Under er det en langsgående tykk bjelke som holder det oppe. Jeg har troen på å legge på en langsgående bjelke med understøtte på begge sider(disse blir stående på bjelken). Dette blir da holdt oppe av bjelken.

Det er ikke en skjøt i bjelken, det er kun fargeforandring grunnet panel som har dekt over.

Høres uansett ut som en jobb for en byggmester Wink