116    3    0  

Stive opp bjelkelag.

 33     0
Hei. 

Håper noen kan gi meg gode råd. Fikk levert takstoler til et garasjeprosjekt. Disse er laget i 36x198mm C30. A takstolene er 6200mm og lengste spenn blir ca 5000mm. De 5 på midten har et par cm
Svai midt på. 

Jeg vurderer derfor å kjøpe C-profil lettblelker i 6200mm lengde for å stive midtpartiet opp. Hvilken dim vil holde om jeg limer/skrur denne på siden av eksisterende bjelkelag? 150mm høyde i 2,5mm godt holde? Kommer fint til fra underside med jekk. 

Takk for innspill og råd. 

   #1
 1 368     Trondheim     0
Høres veldig underlig ut at du får takstoler som har behov for forsterkning, og det før du har fått tak eller annen tyngde lagt til?

Foreslår at du ringer produsenten og hører om hva forklaringen kan være og hva som er fornuftige tiltak.
Signatur
   #2
 17 620     Akershus     0
W-takstoler? Henger de for lavt i knutepunktene eller midt på?

Midt på er det bare vekten av undergurten. Denne kan ev henges opp i overgurten om plassen tillater.
Henger knutepunktene for lavt tror jeg dette blir et vrient prosjekt. Forsøk å jekke opp før du går til innkjøp. Du må også jekke godt forbi vannrett.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 33     0
Det er A-takstoler. Jeg har en låvekvist på 3,60 som gjør spennet noe lenger på midten av bygget (ca 4,70). Det er altså de 5 midtre takstolene som henger litt med magen. Jekke de opp på midt går fint men det ble ikke helt 100 med kubbing. Betraktelig stivere men ikke så jeg blir fornøyd.

Endene utenfor kvisten mot hver gavl med Spenn på 3,2m er dønn stive.