70 768    53    16  

Tape eller fugemasse for tetting rundt vindu?

 103     2
Har forstått det slik at det nå finnes tape på markedet som kan brukes til tetting mellom vinduer og vindsperre, i stedet for tradisjonell metode med bunnfylling og fugemasse. Ser flere nevner Siga Wigluv-tape som eksempel, og etter det jeg har lest meg til er dette det samme som selges under navnet "Hunton tape". Finnes det andre alternativer?

   #1
 2 403     Bjørkelangen     1
på jobben bruker vi noe som eser ut til max 3 cm er det vel.
først legger vi på som er 5cm bredd rundt hele vindu.skjærer ut litt der som hylsa kommer.så tarvi å setter en som er 2 cm bredd på lektene rundt vindu.
tar litt akryl å skjøtene.så blir det dyttet lett med litt dytte strie fra glava.110% prosent tett
Signatur
   #2
 196     2
Hei tømrer79. Har du mulighet til å forklare metoden din mer utfyllende. Meget interessant å bli forklart. Har en del vinduer som jeg skal bytte lister på utvendig. Har satt inn nytt vindu innenfra. Har ikke tettet utvendig enda.
   #3
 2 403     Bjørkelangen     1
skal se om jeg finner link til produktet
Signatur
   #5
 9 677     Kysten     0
Klarer du å få inn fugebåndet når vinduet er montert? Av tape produkter kjenner jeg til to og det er siga som du skriver og Isola vindsperre tape. Jeg tror begge er sintef godkjent, isola sin vet jeg er det. Det er en grei måte å tette på og det blir knallbra tetthet. Fugebånd er bra det også men jeg vet ikke om det kan monteres når vinduet er satt inn. Du kan ikke bruke kiler rundt vindu når du bruker fugebånd som ekspanderer.
   #6
 2 403     Bjørkelangen     1
hylser på di vinduene vi monterer så skrur vi en skruer etter på.
har satt på sånn etter at vinduet er satt inn.det går men det er litt knotete å få det til men det går.brukte tommestokken for å få den på igjen.
kan bruke en egnet stiftemaskin,men dårlig erfaring med den.
Signatur
   #7
 72     Internett     1

Hos oss klemte snekkerne tyvek duk bak vindusomrammingen før de skrudde fast + at duken ble presset opp under vinduet når vannbrettet ble montert. Der satt det en aluminiumsprofil som ble presset opp i et hakk under vinduet.

Hvorfor all denne pratingen om fugebånd og teip?

Holder det ikke å sørge for at tyvekduk kommer helt ut bak vindusomramming og klemmes fast med skruer?

   #8
 2 403     Bjørkelangen     1
fugebånd er effektivt.
mye bedre enn alt annet er min erfaring.
Signatur
   #9
 2 403     Bjørkelangen     0
det går raskt å sette inn vinduer og dører med ekspandere fugebånd.beste produktet ever.
Signatur
   #10
 9 677     Kysten     2
Hvorfor all denne pratingen om fugebånd og teip?

Holder det ikke å sørge for at tyvekduk kommer helt ut bak vindusomramming og klemmes fast med skruer?

Det holder som regel med duk. Men med disse produktene som er nevnt over vil det bli bedre og det er også lettere å montere. Utfordringen med kun duk er i veldig værharde strøk og i hjørnene rundt vindu er det litt knotete. Fugebåndet har to fuksjoner tetting og isolasjon. Verden går videre heldigvis og kravene til tetthet blir strengere.