379    8    1  

TEWO – massivtre for selvbyggeren?

 2 963     Akershus     0
Snublet over denne på LinkedIn – https://tewo.no/

Så forlokkende ut. Minner en del om Mjøselement – https://www.mjoselement.no/ – men smidigere.

Nå ser ikke fortjenesten til Termowood noe å skrive hjem om, men jeg antar de har mye investeringskostnader. Blir spennende å følge med på.

   #1
 3     0
Hei!
Helt riktig at det er spennende med TEWO. Vi hadde stor fabrikkåpning forrige uke med nærmere 300 deltakere og vil være å treffe på Bygg Reis Deg om 14 dager (Stand D06-21).
Eventuelt, ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål i mellomtiden.

MvHåkon S. Rognlien // TEWO // hakon@tewo.no

Ps. Stemmer at det er heftig investeringsaktivitet. TEWO er en av de største satsningene innen norsk treindustri.
  (trådstarter)
   #2
 2 963     Akershus     0
Hei Håkon og takk for kommentarene.

Tenkte meg faktisk en tur på Bygg Reis Deg så da skal jeg ta turen innom. Er flere spennende byggsystemer om dagen, men få som klarer er virkelig grønn profil. Vil dere ha noe teknisk dokumentasjon på stand som man kan få med seg?

Mange i bransjen opererer med "konkurransedyktig pris". Jeg skjønner jo hva ordene betyr, men det er noe vagt. Konkurransedyktig i forhold til hva?
   #3
 19 551     Akershus     0
Dette minner im en vanlig bindigsverkkonstruksjon: «platekledd på to sider, mineralull i midten. Det er vanlig å bruke diffsperre i bindingsverkvegg, hvorfor ikke her?

Det blir enormt mange skjøter i vegg og i overgang vegg/himling. Hvordan oppnår en tetthet?
Signatur
   #4
 393     Oslo     0
Ut fra den tekniske godkjenningen så er det bunnfyllingslist i noten. Alle andre overganger som bunn- og toppsvill, vinduer, dører, hjørner, etasjeskillere må sikres med dampsperretape og fugemasse. All hulltaking må gjøres på fabrikk og kan ikke gjøres på stedet. Våtrom må ha innvendig dampsperre.
Signatur
   #5
 19 551     Akershus     1
«All hulltaking må gjøres på fabrikk og kan ikke gjøres på stedet.

Ingen ettermontering av varmepumpe, ingen ettermontering av glemt stikk til motorvarmer, ingen ekstra ventil, ingen ledning/trekkesnor til persienne...

Litt vanskelig system for mange.
Signatur
   #6
 393     Oslo     0
Helt enig. Regner med det er fordi komponenter må monteres fra baksiden for å klare å få dem helt tett. Kanskje det er noe de kan forbedre etterhvert. Er vel et forholdsvis nytt produkt.
Signatur
HSt
   #7
 25 392     Lillestrøm kommune     0
Se video, for vindu monteres kant så monteres bunnelementene under vindu og så kant på topp mot vindusåpning. Sager de et hull kan de sikkert få inn slike kant avslutninger men tette systemet deres fungerer best når en bestiller alt ferdig.

Dette ser ut som noe positivt. Synes det sto mineralull i isolasjon og ikke brennbar som i SIP panel

   #8
 3     0
Hei igjen!
Ser det diskuteres flittig:)
Tetting mellom elementene dekkes av bunnfyllingslist som ligger i noten, som @HanFar påpeker.
Det er riktig at vi kan levere med ferdig hulltaking til el-bokser, hvor elboksen da er montert med fugemasse og tape for å sikre tetting.
Det er forøvrig ikke noe problem å selv gjøre ytterligere hulltaking til gjennmomføringer etc. i etterkant, så lenge det gjøres tiltak for tetting rundt gjennomføringen.
Grunnen til at TEWO har TG uten bruk av innvendig dampsperre er at det oppnås tilstrekkelig dampbrems i ytterlamellene som består av 3-sjikt krysslimt tre (KL-Tre/Massivtre).
TEWO leveres både med steinull eller Nativo trefiberisolasjon fra Hunton for et heltre-produkt tvers gjennom.
Når det gjelder "Konkurransedyktig" så er det målt like-mot-like, ferdig montert vegg etter TEK 17.
Materialene koster naturligvis mer, men du får besparelse i redusert byggetid.
Og ikke minst du har videre mange positive "bivirkninger" som f.eks. spikerslag overalt på alle vegger, ferdige utforminger til vindu/dør med vår lokk-løsning m.m.

MvHåkon // TEWO