7 753    5    0  

Tjærepapp som dampsperre?

 130     Sarpsborg     0
Hei!

Som nevnt i andre tråder, holder jeg på gjøre om et varmloft til bruksrom.
Det skråtak med knevegger, og isolasjon i taket og kneveggene. Dette ble satt opp for endel år siden, før jeg kom inn i huset, med rådgivning fra en "snekkerbekjent".

Taket er: takstein, takpappgreier, rupanel, 50mm lufting, 70mm glava.
Denne er kledd inn med tjærepapp, etter befaling av denne "snekkerbekjente".
Jeg har allerede begynt å rive den ned for å sette opp plast, men så vil jeg høre her for sikkerhetsskyld før jeg tar alt.

Er det noen som helst grunn til å ha tjærepapp som dampsperre?

Taket er godt luftet, og isolasjonen lufter mellom hver taksperre ut til ventilert rom bak knevegg.
Klimaet på loftet når det har stått sånn, har vært preget av ekstrem fuktighet når det er varmt ute, og dårlig luft generelt.

På forhånd takk for alle innspill!
Kristoffer Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 130     Sarpsborg     0
En -liten- bommert, hehe.
Det som er brukt som dampsperre er vanlig Isola veggpapp. Asfaltimpregnert, og diffusjonsåpen.

Noen som har noe å tilføye før jeg river ned resten? Smile
Signatur
   #2
 839     0
Isola veggpapp er for vindtetting. Stusser på at det ikke er vindtetting mellom lufting og isolasjon. Det er her pappen skulle vært. Hvis ikke blir isolasjonen
lite effektiv.
  (trådstarter)
   #3
 130     Sarpsborg     0
Luftinga og isolasjon er delt av med noe som ligner på sånne oljeherdede papp-plater. Det er langtifra vindtett, bare lagt der for å holde sjikta fra hverandre.
Vindtettingen i taket ligger vel over rupanelen, i denne vanntette takpappen.

Jeg vet det er evig debatt og mye skepsis med plast i hus, så jeg er egentlig ute etter noen gode grunner til å beholde veggpappen som "dampsperre".
Signatur
   #4
 839     0

Vindtettingen i taket ligger vel over rupanelen, i denne vanntette takpappen.Det laget har ingen funksjon som vindsperre, kun som vanntettende lag i tilfelle taksteinen lekker.
Du skal ha  "full storm" i luftelaget over isolasjon, for å transportere vekk fuktighet. Men det må være vindtett og diff.åpent lag (f.eks papp) mellom lufting og isolasjon (jo tettere dess bedre), ellers mister du som sagt MYE isolasjonsverdi.
  (trådstarter)
   #5
 130     Sarpsborg     0
Hehe, dette blir jo bare bedre og bedre. Jeg antok det var vindsperre nok i takpappen, iom at platene over isolasjonen spriker såpass mellom seg.

Men det skal sies at det ikke skal være noe lavenergihus, og bytte av tak ligger nok under 5 år frem i tid, så jeg tror jeg bare lar det være, bytter pappen med plast, og begynner å bo der inntil videre.
Signatur