7 697    8    1  

Trenger veiledning om senking av tak!

 163     0
Hei!
Jeg har festet 36 X 68 stender på alle vegger i rommet i den høyden (20 cm) hvor jeg vil senke taket men jeg trenger lit hjelpe om følgende.
Når jeg skal montere stender som skal spenne fra det ene veggen til den andre så jeg lurer på hvordan skal jeg feste disse på taket siden høyden til stenden er 68 og avstanden til taket blir rundt 14 cm, hva slag beslag skal jeg bruke for dette, jeg mener at disse stendene må festes mot taket også ellers de kommer til å falle ned etter hvert.

Spørsmål 2 når jeg skal begynne montere gips plater på vegger, jeg lurer på om hvor stort skal være avstanden fra betong gulvet til gipsen,jeg hadde tenkt å ha rundt 5 mm, er det galet?

takk på forhånd.

   #1
 3 955     0
Når jeg bruker å fore ned tak (f.eks ved lecadekke m.m) bruker jeg stortsett å legge en kloss på siden av lekten som jeg skyter i en annen lekt som er festet i lecadekket og som da blir brukt som "holder" til lekten....

Når det gjelder veggplater, bruker jeg stortsett å legge disse nesten helt opp mot takplatene om det skal være taklister, og HELT opp til takplatene om det skal være uten taklister.... Avstanden nedover må man nesten se an hva man skal ha på gulv osv..
  (trådstarter)
   #2
 163     0
Vi har brukt Spenncon sine hulldekk da jeg kan gjøre slik du beskriver.
Takker Grin Wink
   #3
 3 955     0
Enkleste er å legge rammen rundt hele himlingen først - da slipper man å måtte kubbe mellom alt....

Bruker du 36x68 holder det med støtter som har cc 120 ... Skyv da disse slik at første støtte på første lekt ligger med cc 60 fra vegg, andre støtte på første lekt ligger da på 180cm... første støtte på andre lekt blir da på 120cc og andre støtte andre lekt blir da 240... tredje lekt blir som første osv osv osv ....
(om dette var forståelig) ...

Sistgang jeg brukte denne måten på lecadekke forborra vi oss inn i en 36x68 på høykant slik at støttelekten fikk godt med rom å spikre i ... Det går også an å skru disse lektene - har du ikke pistoleros går nok det lettere å skru dette...
  (trådstarter)
   #4
 163     1
Hei igjen!
Jeg har festet 36 X 68 i alle fire vegger i rommen om det er det som du mener med rammen, men jeg tenker på bjelker stender som skal monteres fra det ene veggn til veggen i motsatt side, hvordan disse skal holdes fast i midt i mellom disse stendene som er festet på disse veggene.

Hva er en pistoleros, er det luft kompressor og spiker pistol? Hva anbefales. Jeg skal senke to tak som totalt er rundt 200 m2  da deet blir masse boreing:-( :'(
   #5
 3 955     0
Er det jeg mener med rammen rundt ja..

pistoleros = spikerpistol ja Wink
De fleste gangene har jeg skrudd faktisk, men ingen problem å skyte om man heller vil det...
  (trådstarter)
   #6
 163     0
En til spørsmål.
Hva skal være avstanden mellom klossene, jeg mener for samme stend som skal festes fra vegg til vegg?
Om lengden til stenden er la si 4 meter, er det greit nok å ha hver 1 meter?
   #7
 3 955     0
Det normale er å lage alt slikt i cc 60-moduler ..

Forstår ikke helt spørsmålet ditt, men slik jeg tolker det skal det nok holde med 120cm ...

  (trådstarter)
   #8
 163     0
Beklager for dårlig spørsmå /forklaringAvstanden mellom stender er 60 cm slik du sier men jeg tenker på festing av hver enkelte stender som skal festes mot taket, skal denne skrus hver 60 cm eller 120 cm?