taz
   #11
 3,840     Haugesund     0

Kan se for meg at det er tungvidt å få til cc avstand på rørene i en  åpen forskaling


Rørene fester du til armeringsnettet, så får du den c-c avstanden du vil. Beregn evt. at de blir liggende ca. 70mm under ferdig gulv.
Signatur

   #12
 22,342     Akershus     0

F.eks. Masse spotkasser, vann og kloakk, ventilasjon. Sikkert flere ting også, men de er vel isåfall små. Men må vel uansett lekte ned noe, for å få på plass f.eks. spottlights, så da har jeg jo allerede plass til el-rør i det sjiktet. bare sette opp en del gjennomføringer hvor det er aktuellt.
Det er grenser for hva du kan legge inn i et betongdekke. Husk det er ikke så rasende tykt. Ventilasjon blir nok litt ambisiøst. Dessuten bør disse rørene være termisk isolerte. Om det finnes spotkasser spesielt beregnet for støp vet jeg ikke.

Men hvordan jobber man her da, kan man bare labbe fritt rundt på forskalingen før man støyper igjen? Burde vel gå...
Det går bra. Dette bør legges før og under arbeidet med armering. Det som er viktig er at man passer på under støp slik at installasjon ikke blir skadet. Tips: Bruk så stive rør som mulig (ikke k-rør) og fest alt så godt som mulig.

[Har du link til noen slike tabeller?
Dessverre har jeg de bare på papir og jeg vet ikke helt hvor. Kanskje noen andre har dem mere tilgjengelig?

Det jeg mente med gulvvarme har at man legger isolasjon på dekket og deretter støper en ca 5 cm betongplate på dette med varmerørene i. Dette gir bedre reaksjonstid og lydisolering.

Varmerørene stripses til armeringen.
  (trådstarter)
   #13
 213     Arendal     0
Ok. Så jeg må nok beregne meg på litt nedforing. Vet at det er kommet noen nye spotter på markedet som er lavtbyggende og ikke trenger spotboks, kanskje det kunne være noe. Jeg har ikke greie på ventilasjon, så vet ikke hvor mye det bygger  ???

Vil ikke et slikt isoporlag hindre varme unnenifra å komme opp til overetasjen også da? Dersom jeg legger vannbåren varme i "hovedstøpen", kan jeg da legge pvc rør til elektrisk anlegg oppå disse, eller vil det bli problemer? Tror kanskje det greieste er å stikke rør igjennom hele dekket der det er aktuelt, og så skjøte det over himling i underetasjen...
   #14
 22,342     Akershus     0

Ok. Så jeg må nok beregne meg på litt nedforing. Vet at det er kommet noen nye spotter på markedet som er lavtbyggende og ikke trenger spotboks, kanskje det kunne være noe. Jeg har ikke greie på ventilasjon, så vet ikke hvor mye det bygger  ???
Rørene er fra 10 cm og oppover. Jeg har ikke lagt ventilasjon i støp. Har du et dekke som er tykt så går det kanskje. Kanskje noen andre har erfaring?


Vil ikke et slikt isoporlag hindre varme unnenifra å komme opp til overetasjen også da?
Jo det stemmer det. Ofte brukes det Rockwool i et slikt tilfelle.
Dersom jeg legger vannbåren varme i "hovedstøpen", kan jeg da legge pvc rør til elektrisk anlegg oppå disse, eller vil det bli problemer? Tror kanskje det greieste er å stikke rør igjennom hele dekket der det er aktuelt, og så skjøte det over himling i underetasjen...
Det er egentlig best å legge varmerørene så høyt oppe som mulig og da ha strømmen under.
   #15
 410     Trondheim     0
Spotkassa er jo for å sikre avstand til brennbart materiale om du ikke har noe brennbart materiale kan du vel montere dem så nert betongen du vill? dette er ikke noe jeg vet men noe min fornuft forteller meg. vet ikke hvordan det er med å bruke stål stender i tak men om du bruker det og gips så er det i hvertfall ikke noe brennbart der.

ingen som har noe ca priser på betong dekker da?
   #16
 1,943     0
Er det mulig å ha luftekanalar kun i vegger? Eg har ikkje tenkt over at dei skal leggast i golv/tak.
   #17
 139     0

Skal bygge et hus i Leca, men lurer på valg av etasjeskille. Har kikket på Leca byggplank, men føler at de stiller med dårlig fleksibilitet. Jeg tenker da på bæreevne, lengder, plass til innfelling av spotlights, rørgjennomføringer, ventilasjon, og alt annet jeg vil stappe inn mellom etasjene mine. Kanskje I-bjelker er et bedre valg, isåfall hva slags I-bjelker?

Lengste strekket mellom ytterveggene er 9,7m på kortsiden og 13,2 på langsiden. Har i utgangspunktet tegnet inn en 6" bærevegg på tvers av kjelleren for å kunne skjøte over denne i forbindelse med byggplank, men er fristet på en annen løsning.

Hadde også satte pris på linker til produkter, så jeg kan utforske litt fordeler/ulemper på egenhånd.




Jeg hiver meg på denne litt gamle tråden.
Er det noen som vet hvor lange spenn en kan få ved bruk av plasstøpt betong? Planlegger bygging av enebolig, men ønsker å være fleksibel med å unngå innvendige bærevegger. Hulldekkere tar jo lange spenn. Lurer litt på hvordan en ville gått frem med plasstøpt dekke dersom en skal kunne få tilnærmingsvis like lange spenn som hulldekkere, og isåfall noen som vet hvordan en skulle bygget opp stålbærere og total tykkelse for lange spenn (8-12 m feks)