230    4    0  

Veksle ut takstol

GSW
 25     0
Hei.
På grunn av for smal gang så har eg kommen fram til at eg må snu loftstrappa.
Planen er derfor å kutta undergurten på ein takstol og sette inn vekslings bjelker og forsterke nabotakstolene.
Takstolene er laga av 48x98mm

Legger ved ein teikning på korleis eg har tenkt å veksle ut. (rødt er nye bjelker)

Nåken tips eller kommentarer på måten å gjere det på?
Veksle ut takstol - Skjermbilde.PNG - GSW

   #1
 648     Buskerud     0
Lenge siden takstolene er kjøpt? Om ikke så kan vel produsenten beregne dette for deg uten omkostninger tipper jeg. Planen burde nok funke greit tenker jeg...
   #2
 101     0
Jeg tror ikke vekselen din har så mye hensikt. Du veksler jo ut en del av takstolen som er i strekk. Det er vel heller forsterkningene dine her som faktisk gjør noe nyttig; Forutsatt at de festes godt nok i eksisterende takstoler. Vekselen vil dog sørge for at den kappede takstolen rett og slett ikke faller ned.

Jeg vil tro at om du vil at den midterste takstolen skal bære noe som helst last, må enten endene du kapper festes til vekselen på en sånn måte at strekkrefter kan opptas av vekselen, som jeg tror blir vanskelig, eller at en strekkfisk i form av en stålwire strekkes fra takstolens ender, rundt vekselen og tilbake igjen. Spørs om dette blir stivt nok.

Uansett må vekselen utformes på en slik måte at den bærer last horisontalt, ikke vertikalt, selv om den må bære evt. nyttelast av alt du henger i den innendørs.
   #3
 19 551     Akershus     0
Jeg vil tro at det er tilstrekkelig å skru en solid kryssfinérplate på undergurten på hver side av ny loftsluke. Platene går fra loftsluke til knutepunktene for skråstreberne. En slik plate med godt med skruer vil overføre strekklaster til sidetakstolene. Loftsgulv trenger du jo uansett. Noe understøttelse har du i underliggende vegger, ev kan en sette en skråstreber fra mønet ned der gangveggen er under.

Kan et alternativ være å flytte loftsluka slik den er til et annet fakk slik at en kan utnytte en døråpning nede som utvidelse av loftsadkomsten?
Signatur
GSW
  (trådstarter)
   #4
 25     0
Loftsluka står i dag i ein ganske smal gang, skal nå gå ned med fleire ventillasjonsrør i eine veggen så då blir gangen ennå smalere. Er rett og slett ikkje plass til sjølve luka i taket. 
Viss ein snur trappa så vil den jo passe og det blir veldig mykje enklere å få ting opp og ned frå loftet. 


Har lest litt på denne


Veksle ut takstol  - Skjermbilde1.PNG - GSWVeksle ut takstol  - Skjermbilde2.PNG - GSWVeksle ut takstol  - Skjermbilde3.PNG - GSW