4 069    11    0  

Vinden blåser gjennom veggen og inn i huset

 45     0
Hei!

Jeg har problemer med at vinden kommer inn gjennom veggen og inn i huset. Dette skjer ved de markerte røde rundingene (se vedlagt bilde). Dette huset er laftet innvending og luften kommer inn akkurat i to skjøter (altså ved inneveggene/innehjørnene inne).

Jeg lurer på om det kan være isolasjonen som er dårlig ved lafte"knutene"?
Jeg har dratt løs noen bord og på undersiden er det lektet ut ca 1 cm og på innersiden der en eller annen form for 1 cm tykk plate. Kan denne fungere som vindsperre?

Jeg har også åpnet opp i hjørnet, og der ser det ut som om musa har vært på farten og noe av plata er spist opp. (se bilde).

Hva bør jeg gjøre?

Opprinnelig var planen og dra av panel en meter eller to og så slå på vindsperre. Vil det hjelpe?
Hvilken type i tilfelle?

Hadde det hjulpet og skrudd de utenpåliggende bordene fast i det innenforliggende?
(fant noen sprekker)
Vinden blåser gjennom veggen og inn i huset - sidevegg.jpg - Guybrush
Vinden blåser gjennom veggen og inn i huset - nermere1.jpg - Guybrush
Vinden blåser gjennom veggen og inn i huset - hjorne.jpg - Guybrush

   #1
 520     0
Av med panel på problemområdene. Bytte ut den ødelagte vindsperra, tipper det er huntonittplater hvis panelen er så ny som den ser ut til? Så må du montere musesperre i nedkant av panelet hele veien rundt.

Tipper det var dårligere plass til isolasjon der hvor innervegg er lafta inn i yttervegg, derfor blir det kaldere. Vil vel tro det ikke er så mye å gjøre med det uten å isolere ut hele veggen. (Evt. innvendig isolasjon, men da forsvinner jo det innvendige laftet..).

Ville ikke satt skruer mellom ytre og indre bord i panelet, det vil sprekke opp. Derimot så kan du prøve med skruer for å stramme det yttre bordet inn mot underbordene. Hvis sprekkene blir for store vil jo musa komme seg inn der også.

------------------------
Ikke fagmann, bare synser Wink
  (trådstarter)
   #2
 45     0

Ville ikke satt skruer mellom ytre og indre bord i panelet, det vil sprekke opp. Derimot så kan du prøve med skruer for å stramme det yttre bordet inn mot underbordene. Hvis sprekkene blir for store vil jo musa komme seg inn der også.


Var akkurat slik jeg tenkte også, at det må ha vært dårlig plass ved laftingene.

Men jeg skjønte ikke hva du mente med forskjellen mellom ytre/indre og ytre/underbordene?
   #3
 520     0
Jeg ville ikke satt i skruer som går gjennom begge bordene (over/under), bare gjennom det ytre bordet og (gjennom luft og) inn i lekta under. Da får du klemt det ytre bordet ned mot de to indre.  (trådstarter)
   #4
 45     0
Høres veldig lurt ut.
Men hvor stort område bør jeg ta av panel på og slå på vindsperre?
(problemet er bare i 1.etg)
   #5
 520     0
Hvis du må bytte hele plata så må du ta ut en bredde tilsvarende platebredden, 60 cm.

Alt etter omfanget ville jeg kunne være tilbøyelig til å bruke tjærepapp for å utbedre evt. skader da det ikke bygger og du kan legge det rett utenpå eksisterende, da trenger du ikke å bytte hele plater. Spørsmålet er jo om du klarer å få til tette overganger/skjøter. 

Veien blir vel litt til når du går her. Begynne å ta ut et par bord og se omfanget av problemet. Å ta av/på panel er jo enkelt og greit så lenge du ikke er rundt vindu osv.

  (trådstarter)
   #8
 45     0
Skal vindpappen på innersiden av lektene eller på yttersiden?
(har det noe å si)
  (trådstarter)
   #10
 45     0
Hvor viktig er det? Jeg tror det kan bli et ordentlig drittproblem å ta av lektene (fordi de er så tynne)