111    2    0  

Vindtette bjelkelag mot yttervegg

 22     0
Hei!

Jeg skal fjerne gammel isolasjon og oppbygging av stubbeloft over krypkjeller. Rommet over oppleves som ekstremt gulvkaldt og trekkfullt. 

Jeg åpnet litt underfra i dag og ser at det kun er 10 cm isolasjon i etageskillet og ingen vindtetting, kun asfaltpapp her og der.
Jeg tenkte å fjerne alt underfra til bare bjelkelag og gulv på oversiden står igjen og legge ny 200 mm isolasjon og vindsperreduk.

Jeg har sett at vindsperre mot yttervegg burde utbedres, men hvordan løses dette praktisk? Jeg kan jo ikke løfte bjelkene for å brette vindsperreen under? Bjelkelaget står på grunnmur med murvegg på utsiden. Trengs det da vindsperre mot yttervegg? Muren er vel i utgangspunktet vindtett?

TSt
   #1
 7 170     0
Jeg ville brettet vindsperren nedover og klemt den med en lekt mot veggen hvis jeg forstår konstruksjonen din rett.    Viktig at isolasjonen kommer helt opp så du bør ha noe under vindsperren slik at den ikke blir hengende ned.  Når alt er åpent ville jeg sett etter hvordan det er i sprekken mellom svill og mur.  Kanskje fuge her på innsiden for å hindre trekk inn evt sprekk ?
  (trådstarter)
   #2
 22     0
Takk for svar!

Huset er konstruert med kjeller og 1 etg i mur (grunnmur i betong, 1 etg siporex) svill er derfor først i 3 etg.

Tenkte også på å klemme en "leppe" mot grunnmur og tape med vinsperretape for å forsegle mot grunnmur i tillegg.

Vil også klemme vinsperren mot bjelkene med lekter på undersiden for å holde isolasjon og sperre kompakt.

Høres ok ut?