3 242    4    0  

Vond lukt av tømmervegg?

 5     0

Vi har de siste 2 årene vært plaget av en sterk lukt som minner om råttent treverk i stuen vår.  Huset er bygget i 1952, men veggene i stuen består av tømmer som vi tror kan være enda eldre. 

Vi malte veggene for ca 3 år siden med vannbasert maling.  Vi har nylig skiftet ytterkledning og sjekket da tømmeret samtidig, som så helt tørt og friskt ut på alle måter. 

Har også sjekket gulv og tak som er helt fine, og det virker som lukten kommer fra veggene..

Noen som vet hva denne lukten kan skyldes? 

   #1
 22 346     Akershus     0
Er det luftet kledning?

Hvis kledningen ikke er luftet og det er malt med vannbasert maling har jeg sett at veggen har råtnet ved flere tilfeller.
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Kleningen er luftet ja, lukten kom før vi skiftet kledning og før det var det uisolert og også god lufting.
Høres kanskje rart ut, men vi begynner å gå tom for idder, men kan det være at tømmeret har råtnet rett under malingen på innsiden..? det er liksom veggene det lukter av, men fra utsiden ser de jo helt strøkne ut..
   #3
 81     0
Hvis du har krypkjeller så kan du ta en sniffeprøve der, eller sjekk under gulvene generelt. Råteskader på tømmervegge oppstår ikke etter 3 år uten at det er konstant fuktpåvirkning, så vannbasert maling er nok ikke årsaken.
   #4
 11     Valdres     0
Trillemor - fant du noen gang ut hva dette var? Jeg sliter med et liknende problem, og begynner også å gå tom for ideer. På forhånd takk for svar!
Signatur