209    7    0  

Xps istedet for kledning

 199     0
Kanskje et dumt spørsmål, men kan man egentlig kle en garasje med xps plater og murpuss i stedet for å kle den med vanlig kledning av tre?
Det er jo ikke uvanlig å bruke isopor utenpå grunnmur.

   #1
 1 143     Asker     0
XPS brenner som f^$*. Du må ha brannsikring på begge sider. Da kan det benyttes. Men et litt som at du dynker garasjen din i bensin. Så da er det klart viktig å brannsikre alle sider av det. Puss er brannsikkring, men du må evt legge gips på andre siden. Samt sikre mot tak.
Signatur
HSt
   #2
 16 480     Sørum     0
På thermomur så er det betong i midten. Puss ute og normalt gips inne. Tilgang på luft er da begrenset.  Fu kan finne bilder fra London brannen i boligblokk, dette viser potensiale for en uinnkledd XPS.  Når jeg leste om thermomurer så var det lov å lekte ut, men da skal det være 5cm og være fylt med ubrennbar isolasjon
  (trådstarter)
   #3
 199     0
Ja, tenker gips i tak og vegger muligens noe flis eller skifer inni garasjen, så regner med brannkrav oppfylles. Ingen andre utfordringer?
   #4
 1 143     Asker     0
Tetting mot tak kanskje? Du må brannsikre begge sider av xps. Ikke bare begge sider av garasjen. Gips innvendig hindrer ikke at det brenner inni veggen, og hvor xps vil gå bananas. Hvorfor vil du egentlig benytte xps?
Signatur
HSt
   #5
 16 480     Sørum     0
Når en monterer Litex e.l så er det tykk ubrennbar isolasjon på baksiden fliser på forsiden. Finner du ikke din løsning på Glava el. glem det. Det er en grunn til at en følger preaksepterte løsninger
   #6
 1 143     Asker     0
Dersom målet er pusset vegg, er set bare å bruke plater som er designet for det formål. Finnes plater for det, som ikke er brennbare.
Signatur