10 822    7    0  

Vinn gavekort på solskjerming fra Tundra Sol

 1 340     Oslo     0
Et medlem vinner gavekort fra Tundra Sol
Tundra Sol AS er Nordens største Screen-produsent, og har siden 1994 spesialisert seg på Screen som utvendig solskjerming. Selskapet mener at deres screen er markedets mest innovative og fasadenøytrale Screen :)

Melding fra ByggeBoligPartneren Tundra Sol:
"Nå har endelig sola tittet frem fra sitt gjemmested bak de grå skyene, og glad som vi er for at den lyse, varme tiden er på vei, så har det likevel sine bakdeler. Personlig har jeg problemer med å sove på sommeren når det er sol hele natta og soverommet er som en bakerovn. Vi hos Tundra Sol ønsker å høre om du plages med sola på et eller annet vis".

Slik konkurrerer du:

Besvar følgende spørsmål:
[list type=decimal]
 • Hvordan holder du lys og varme ute idag? Om du har mulighet å legge ut bilde setter vi pris på det.

 • Hvilke egenskaper ved solskjermingen ser du etter dersom du skal handle nytt?

 • [/list]
  Det beste bidraget belønnes med et gavekort på 5.000,- som kan brukes hos din nærmeste Tundra Sol forhandler  8)

  ______________________________________________________________________

  En jury bestående av ansatte i Tundra Sol vil kåre vinneren senest to dager etter at konkurransen er avsluttet. Konkurransen avsluttes tirsdag 22.4.2014.

  Gavekortet sendes til vinneren direkte fra Tundra Sol.

  Gi tilbakemelding i denne tråden når premien er kommet hjem til deg, så har vi kontroll på logistikken.

  Vi takker Tundra Sol for å ha sponset denne konkurransen.
  Signatur

     #1
   3 465     Asker     0
  1.Har du en morsom midlertidig løsning for å holde sola eller varmen ute? Om du har mulighet å legge ut bilde setter vi pris på det.

  Vi renoverer et hus fra 1963, og solskjerming har det etter hvert rett og slett ikke blitt plass til på budsjettet. Vi må nok utsette det til høsten. Den løsningen jeg har kommet opp med for øyeblikket kan dere se i bildet under. Det er rester fra gipsplater, som jeg har satt opp så kona får litt skygge når hun sitter i sofaen.


  2.På hvilken måte vil en optimal løsning for å regulere lys og varme bedre bosituasjonen din?
  Min kone har av kostnadsmessige grunner ønsket gardiner på våre store vinduer i stuen, men det er jeg sterkt imot. Jeg vil ha solskjerming på utsiden, da dette vil kle den mer modern stilen huset nå får. Jeg synes utvendig screen hadde vært helt rått, og der tror jeg faktisk jeg og kona er helt enig. Når dere spørr om på hvilken måte dette vil bedre bosituasjonen er vel svaret å gå fra ingen solskjerming, til solskjerming på veggen i stuen som ligger mot sør-vest. Budsjettet lå egentlig til rette for solskjerming, men da vi rev gulvet i første etasjen og fant en del byggteknisk slurv fra forrige eier, utgikk dette med høye kneløft. Vi var klar over at det ville dukke opp ting, men å rive alle ikke-bærende vegger i første etasje, samt en vannskade, var ikke helt en del av planen.
  Vinn gavekort på solskjerming fra Tundra Sol - 2014-04-01 18.22.00.jpg - Børhaug
  Signatur
    (trådstarter)
     #2
   1 340     Oslo     0
  Denne konkurransen ble tydeligvis litt vanskelig å delta i? :)

  Nye og enklere spørsmål er da:  Besvar følgende spørsmål:
  [list type=decimal]
 • Hvordan holder du lys og varme ute idag? Om du har mulighet å legge ut bilde setter vi pris på det.

 • Hvilke egenskaper ved solskjermingen ser du etter dersom du skal handle nytt?

 • [/list]
  Det beste bidraget belønnes med et gavekort på 5.000,- som kan brukes hos din nærmeste Tundra Sol forhandler  8)  Børhaug ligger fint til for en walk over seier  Cool
  Signatur
  mbg
     #3
   88     Troms     0
  Jeg hadde allerede skrevet avhandlingen før spørsmålene ble endret så jeg satser på at det er greit at jeg svarer på de opprinnelige.

  1.Har du en morsom midlertidig løsning for å holde sola eller varmen ute? Om du har mulighet å legge ut bilde setter vi pris på det.

  Solskjerming er ikke noe jeg har tenkt så mye på før for ca 1 år siden. Da første sommeren var påvei I “nytt” hus. Vi kjøpte en enebolig fra 76 for 3 år siden og brukte 1 år til å pusse opp før vi flyttet inn. Solskjerming var ikke noe jeg tenkte så mye på, selv om vi hadde fått ekstremt gode solforhold med på kjøpet. Når det er midnattssol så ha vi sol på eiendommen I over 20 timer. I stuen som vender mot vest har vi 3 x 1.7x1.7 vinduer. Samt at 2 av soverommene ligger denne veien. På denne siden titter solen frem ca klokken 14 og forsvinner ikke før den runder nordveggen I 1-2 tiden på natten.

  De store vinduene I stuen fulgte det med innvendige persiennere og vi monterte rullegardin på soverommene for mørklegging. Ellers var det lift gardiner som vi tenkte skulle skjerme mot solen der det er nødvendig.  Jeg hadde en elektriker innom som nevnte at vi burde ha utvendig solskjerming på stuen. Han forhandlet selvfølgelig dette og kom med ett tilbud der og da. Utvendig solskjerming er jo rimelig kostbart og jeg hadde ikke helt skjønt problemstillingen  han siktet til ennå. Jeg anså det som grei løsning slik vi hadde det, med innvendige persiennere på disse vinduene. Og budsjettet hadde ingen post for dette.

  Sommeren i fjor skulle vise seg til å bli en av de bedre vi har hatt her I nord på lenge. Og det begynte å demre allerede tidlig i mai at her hadde vi utfordringer relatert til solvarmen. Etter at solen hadde stekt på vestsiden hele ettermiddagen og kvelden. Så var tempraturen på soverommene veldig høy når det var tid for kveld. Det var også utfordrende og lufte i og med at man jo gjerne vil ha det mørkt og disse rullegardinene lager rimelig god solsteik mellom vinduet og gardinen. Med en liten kar på 10 måneder som skulle sove tidlig på kvelden så ble det klart at her måtte noe gjøres. Gode råd var bokstavelig talt dyre og vi hadde ikke mulighet til å legge spesielt mye penger i dette. Ett par dager senere leste jeg i jula avisen at de hadde markiser til noen hundrelapper. Disse var selvfølgelig ikke etter mål men så helt greie ut. De ble kjøpt og montert, og problemet med varme på soverommet reduserte seg betydelig. Disse markisene har en elendig vegg gjennomføring som jeg ikke engang prøvde å montere. Så de må styres fra utsiden. De har heller ikke fjerbelastning så de sier fort i fra om det blåser litt. Men en grei løsning til noen hundrelapper som gjorde at varmen der inne ble merkbart redusert.
  2.På hvilken måte vil en optimal løsning for å regulere lys og varme bedre bosituasjonen din?

  Sommeren var jo så vidt i gang og solsteiken bare tok seg opp. Disse 3x1.7x1.7 vinduene på stuen skulle fort vise seg å være mer problematisk en vi hadde trodd. Med fulle soldager så ble tempraturen i stuen og kjøkkenet rimelig fort uutholdelig. Tipper det var over 30 grader inne gjevnt over i hele juni. Og etter å ha svettet oss fram til engang i midten av juni så innså vi at her måtte vi gjøre noe om vi skulle ha noenlunde fornuftig bokvalitet . Jeg oppdaget også at samtlige hus i området hadde utvendig solskjerming foruten vårt hus. Så han elektrikeren hadde kanskje vært inne på noe. Vi sonderte priser og alternativer. Og kom frem til at vi ønsket utvendige screens,  da vi har en helt fantastisk utsikt, som vi ønsket å beholde. For å holde kostnadene nede så var det klart at det måtte bli uten motor. Selv om vinduene nok er i grenseland for slike screens størrelsesmessig. Valget falt til slutt på Mini Screens fra nettopp Tundra Sol. Da disse hadde de egenskapene vi ønsket. Bestillingen ble gjort og etter noen uker var screensene produsert, levert og montert.   Bildet viser det som kanskje? Er norges største Tundra Mini Screens ? de er 1.78x1.78cm om jeg ikke husker feil. Jeg er utrolig fornøyd med disse, og det er uten tvil en av de aller beste innvesteringene vi har gjort i huset. For oss så mener jeg disse var en rimelig optimal løsning for regulering av lys og varme. Tatt kostnadene i betraktning så løser de problemet på stuen helt utmerket.

  På soverom så vil jeg gjerne prøve blackout screens eller en tett type duk screen. Som både løser utforingen med midnattssol og varme.
     #4
   869     0
  1. Hvordan holder du lys og varme ute idag? Det gjør jeg dessverre ikke. Flyttet inn i ny enebolig før jul og har ikke funnet noe jeg synes jeg har råd til eller som er pent. Merker godt at det er på tide å få på plass noe, da det på fine dager er umulig å bruke stuen uten å trekke for gardinene.. jeg har tre store vinduer som må ha solskjerming.

  2.Hvilke egenskaper ved solskjermingen ser du etter dersom du skal handle.
  Det skal fungere og se pent ut, ikke bråke om det blåser litt, være praktisk og enkelt å få opp og ned og ha en pris som er overkommelig. 
  Har vært inne på hjemmesiden deres og synes det ser veldig stilrent ut, hadde passet meg perfekt.

  ______________________________________________________________________
  [/quote]
  Vinn gavekort på solskjerming fra Tundra Sol - 20140412_163306.jpg - Mariana
  Signatur
     #5
   304     Akershus     0


  1.Hvordan holder du lys og varme ute idag? Om du har mulighet å legge ut bilde setter vi pris på det.

  Vel, vi gjør vel egentlig ikke det, og det er jo noe av problemet (typisk dag ved middagsbordet...)Smile  Det har stått på ventelisten lenge da hele huset har blitt revet ned bygget opp igjen. Vi har ønsket å få dette til i våres, men det har ikke latt seg gjøre økonomisk riktig enda. Et gavekort vil jo hjelpe på dette, og vil jo da også bestemme hvilken leverandør vi skal bruke. Det er slik at vi har fem 1.5x1.5 m vinduer i vestlig retning. Innenfor disse vinduene har vi kjøkken og stue, samt at soverom er direkte tilknyttet disse rommene. Det har blitt helt opp til 29 grader på kjøkkenet allerede i våres.   Varmen sprer seg forholdsvis godt, så det blir også godt å varmt på soverommene til leggetid, noe verken store eller små er spesielt glade i.

  2.Hvilke egenskaper ved solskjermingen ser du etter dersom du skal handle nytt?

  Vi har et kombinert behov når det gjelder denne skjermingen da vi i tillegg til solskjerming og å holde varmen ute ønsker å skjerme litt mot innsyn. Vi har en vei foran huset på vestsisden, og det kunne være greit å kunne kjøre solskjermingen ned på kveldstid for å unngå for mye innsyn.
  Grunnet vinduenes plassering og arbeidsdagens lengde er vi avhengig av at solskjermingen går ned automatisk for å unngå 26-27 grader når vi kommer hjem fra arbeid. Dette medfører da behov for motorisering.

  Estetisk sett ønsker vi screens da det er penere enn persienner og vi føler at det muligens dekker våre behov på en bedre måte

  Vi er ikke særlig plaget med vind her vi bor, men klart vi ønsker ikke at solskjermingen skal blafre og banke så fort det kommer et vindkast. 


  Det er disse 5 vinduene av samme størrelse vi primært har behov for solskjerming på

  Men vi har også andre kandidater som denne terassedøren på sørveggen:  Og denne innfelte terassen samt hjørnevinduet på vestveggen:     #6
   138     Stavanger     0
  Hvordan holder du lys og varme ute idag? Om du har mulighet å legge ut bilde setter vi pris på det.

  Vi har akkurat flyttet inn i nytt hus. Tidligere huseier har montert innvendige persienner på så å si alle vinduer på framsiden av huset som er mest utsatt for sol. Et av vinduene har likevell utvendig persienne. De innvendige persiennene er ikke en særlig elegant løsning, sannsynligvis er de kjøpt på Europris eller lignende. Dette har vi lyst til å gjøre noe med.
  På soverommene har vi ingen solskjerming, det vil si at gardiner må dras igjen så snart sola titter frem for å holde unna den verste varmen. Har ikke hatt så mye sol ennå, men gruer til å sove i en "badstue" i juli-august.  Hvilke egenskaper ved solskjermingen ser du etter dersom du skal handle nytt?

  I og med at huset vårt ligger 10 meter fra en gangvei som er mye brukt på sommeren er vi avhengig av å ha en solskjerming som demper sola og som samtidig hindrer innsyn fra forbipasserende. Vi kommer mest sannsynlig til å bruke produktet både dag og kveld. :)

  Som solkurven under viser har vi ganske mye sol på eiendommen vår:

     #7
   31     Mosjøen     0
  Takker så mye for deres deltakelse i denne konkurransen.

  Mange gode bilder og gode argumenter er framlagt, men det kan dessverre kun kåres en vinner.

  Denne gangen blir det Børhaug som stikker av med gavekortet, og jeg regner med kona blir glad for å bli kvitt gipsplatene fra stuevinduene ;D

  Til dere andre som ikke nådde helt opp denne gangen, så takker jeg for gode innspill og bilde.

  Har dere noen spørsmål om våre produkter kan dere besøke nettsiden vår www.tundra.no eller kontakte meg direkte.

  Ha en fortreffelig dag videre og en god sommer:)
  Signatur