#11
 5,725     0
Igjen ein meiningslaus diskusjon der nedstøypt vbv. bli sammenligna med eit lett elektrisk gulvvarmesystem.
Epler og pærer samt litt plommer blir blanda vilt her.

Er det mangel på kompetanse, trolling eller kort og godt å selge egne produkt og tjenester?

TSt
   #12
 14,660     0
Når times tariffer på strøm vil komme får en enda mere fordeler med VBV. Da kan forsyningen av varme inn på systsemet slås helt av i det som kommer til å bli de dyre tidspunktene på dagen og vareme hentes fra akkumulator i mellomtiden.  Hvis en vil ha muligheter for styring på gulv temp legger en sporplater oppå betong og rør oppå varmefordelingsplater som ligger oppå denne isolasjonen.  Men dette koster jo noe mere så må avveies mot det å støpe ned rørene i betongen under.
   #13
 181     Akershus     0

Igjen ein meiningslaus diskusjon der nedstøypt vbv. bli sammenligna med eit lett elektrisk gulvvarmesystem.
Epler og pærer samt litt plommer blir blanda vilt her.

Er det mangel på kompetanse, trolling eller kort og godt å selge egne produkt og tjenester?


Hva er problemet med å sammenligne epler og pærer egentlig?
Det er sikkert noen som har mer kompetanse enn andre på innmaten i disse løsningene, men personlig er jeg mest interessert i førstehånds erfaring. Anektoder om naboen eller en kompis i huttogheita blir litt for søkt å trekke inn i mine øyne.

   #14
 61     1
Jeg har hørt fra varmepumpe leverandører som ikke anbefaler at varmepumpen går på maks over lengre tid. Når du da nattsenker/dagsenker temperaturen, og skal da ha den opp igjen så går kompressoren på maks hele tiden i en lengre periode. Når dette skjer daglig så reduserer du levetiden på varmepumpen mye. Dette er uheldig ifølge de og resulterer at ved å gjøre dette så koster det egentlig mer å drive på denne måten. Fordi varmepumpen er svindyr å bytte.

Jeg vet at noen entreprenører ikke anbefaler vbv i 2etasje og oppover, husker ikke helt hvorfor i farta men jeg ser på mange nye boliger så blir det enten brukt viftekonvektorer eller strøm. Smak og behag men jeg ønsker ikke å ha en vifte konvektor som står og støyer. Og begynne å mikse opppvarmingskilder i et hus er ivertfall tullete.

Komforten er lik, så dette er jo ingen poeng å diskutere mer. Da blir det egentlig hva som er mest lønnsomt. Og da er vi tilbake til hovedargumentet mitt. Investeringskostnadene blir for høy, og du sitter igjen med å betale flere hundre tusener i renter på boliglånet. Når du tar med dette, og bytte av varmepumpe og annet iløpet av 15-20 år så blir dette aldri lønnsomt. Dere kan spekulere så mye dere vil, men dette er bare fakta.
   #15
 2,018     Strømmen     0

Hørte forresten om en som hadde en svigermor som hadde en nabo som kjente en som hadde sett en UFO! Crazy...

Du skriver så mye bra Rødkleiv... men noen ganger blir du litt for ivrig...
men det gjør vel jeg også  Wink
Signatur
   #16
 661     Bærum     0
Kommer det mindre stråling fra varmefolie enn fra varmekabler? Noen som har målt hvor mange mikrotesla?
   #17
 21,481     Enebolig     0
Varmefolie stråler mer, men likevel ubetydelig iht regelverk. Nye varmekabler stråler "ingenting" ettersom elementene ligger helt inntil hverandre og dermed oppheves magnetfeltet.

   #20
 24,780     Akershus     0
Se side 4 om jordkabel. Jfr varmekabel og stråling.  Shocked
Signatur