#11
 3,210     Vestlandet     1
Her er en kvasi-kilde: http://www.woodheat.org/firewood-too-dry.html

Jeg er klar over at vannet krever fordampingsvarme, men det utelukker ikke at brenselet KAN bli for tørt.

Mye av fordampingsvarmen kan forresten hentes tilbake ved røykgasskondensering, men det er først aktuelt i store anlegg.

HSt
   #12
 37,584     Lillestrøm kommune     0
Jeg har heldigvis en bekjent som lever av å selge slike anlegg, en proff tar ikke jobben med å blande flis fra to kilder hvis han ikke må. Temperaturen blir så høy i brennkammeret at dette skades. Det gjelder også i en vedovn hvis en brenner knusktørt virke med for stor overflate. Det er derfor det følger med en guide med fyringsbriketter at følgende over kan ha max 2 om gangen, andre kan ha 3 osv. Brennverdien blir for stor.

Så for engansskyld tar nok Frodes og flere feil her Smile
   #13
 10,486     Akershus     0
Det må du gjerne mene.

Blir ovnen min for varm, har jeg heller i litt mindre ved. Burde være fullt mulig med fyranlegg også.

Artikkelen linket til over beskriver at veden blir for varm, og "fordamper" for fort. Man får ikke brent opp gassen, og det blir bare tull.
Er ikke da løsningen å redusere primærluften for å bremse forgassing av veden, og sørge for nok sekundærluft til at gassene brenner opp?
Signatur
HSt
   #14
 37,584     Lillestrøm kommune     0
Det er nok flere kompliserende faktorer en skal ikke ha tilbakebrenning heller mm.

Men du gjør jo rett ved å redusere brennverdi i kammeret når det blir for varmt tilsvarende fyringsbrikett eksempelet mitt.
   #15
 705     1
At ovnen kan ta skade av for høy temperatur i forbrenningskammeret er greit nok. At faren for pipebrann øker, stemmer nok i og med temperaturen i pipen øker, men jeg savner dokumentasjon på at forbrenning av virke med for lav fuktighet i seg selv fører til pipebrann, så lenge forbrenningen får nok oksygen. Slaggdannelse og produksjon av NO2 ved for høy forbrenningstemperatur må også dokumenteres.

Å henvise til en kilde som ikke er basert på forskningsresultater har null verdi, da dette ikke blir annet enn spekulasjoner fra forfatteren.

Det Tovas skriver, er at en må fyre med våtere brensel for å unngå disse påståtte konsekvensene. Det fremstår som underlig i all tid man kan redusere ilegget for å begrense effekten.

   #16
 1,215     Norge     0
Ta deg en telefon til Arne Bergli, han har god kompetanse på dette med vedfyring/flisfyring opp mot vannbårent anlegg.. Sjekk også weben...

arnebergli.no

Signatur

   #18
 10,486     Akershus     0
Mye hjelp å få der, men de vet å prise varene sine. Alt må gå gjennom rørlegger, som også må få sinne påslag, samt montere greiene.

Jeg har prøvd å handle der tidligere, men det strandet fort.
Signatur
HSt
   #20
 37,584     Lillestrøm kommune     0
Dette med pipebrann gjelder også vanlige ildsteder, fyrer en så ovnen er et flammeinferno så slår flammene lettere ut i pipeløp og er forholdene da til rette så tenner en på soten her. Husker jeg når jeg var mindre løp over til en nabo og ringte på da flammene sto opp av pipa, nei det er nok ikke pipebrann vi bare fyrer litt hardt i ovnen var responsen. Når jeg fikk han ut på gårdsplassen og han så flammene opp av pipa endret han fort mening...

Høy temperatur gir også selvantenning av sot.