44    1    0  

Fra oljefyr til bergvarme?

 2     0
Vi bor i et etterisolert tømmerhus i Oslo fra 1928 på ca 220kvm.
To voksne og to barn i den ene delen, én voksen i den andre. (Vi tar over hele huset om ca et år.)
Strøm 2016 totalt ca. 35000 kW, olje 2016 ca 1500 liter. (Vi slår på oljefyren relativt sent på høsten og slår den av relativt tidlig på våren, og bruker løse el-ovner i overgangsperioden.)
Oljefyren gjetter jeg er fra 50-tallet og gir varme til 8 radiatorer, noen av den gamle fine sorten og noen mer moderne. (Det er noen rom som ikke trenger radiator, og noen som er tilbygg med el-oppvarming og der det vil være problematisk/dyrt å legge inn radiator.) Nyere akkumulatortank og enda nyere sirkualsjonspumpe.
Oljetanken er murt inn i det ene kjellerrommet.
Røropplegget er hovedsakelig gammel kobber (med gammel isolasjon rundt i kjelleren, tipper jeg bytter disse selv med plastbelagte rør som ikke tar så mye takhøyde).
Elektrisk varmtvannsbereder som jeg gjetter er på 200 liter fra 70-tallet
Jeg har sjekket at det skal være greit å bore brønn for bergvarme.

Anbefalinger til varmepumpe og varmtvannsbereder?
Anbefalinger til entrepenør?
Prisgjetting: boring av brønn inkl slange 100', pumpe og varmtvannsbereder inkl arbeid 100', fjerning av oljefyr 20', fjerning av gammel tank 20' (jeg tar ned murveggen selv), dvs 250'-50' i enovastøtte = totalt 200'. Høres det ca riktig ut?
Andre kommentarer?

  (trådstarter)
   #1
 2     0
PS. Denne posten kan slettes. Jeg har lagt den inn på nytt med min opprinnelige bruker som jeg ikke fikk logget inn med i stad.