(trådstarter)
   #41
 171     Steinkjer     0
Jo men noe av ironien her er jo at uansett om du har hus på 120m2 eller 320m2 så vil en norsk rørlegger forsøke å prakke på deg en varmepumpe! De færreste har hørt om den noe rimeligere løsningen som en tilluftsvarmepumpe er.

NIBE selger jo både tilluft, luft/vann, veske vann... så strengt tatt kunne de anbefalt hva som helst på hjemmesiden sin.

Det er klart at energibrønnen utgjør en stor del av kostnaden ved bergarme og denne har tilnærmet evig levetid. Kostnaden på selve varmepumpen er jo høyere på luft/vann enn ved veske/vann. Det eneste som til dels forsvarer prisen på en tilluftsvarmepumpe (Nibe F750 har en veil.pris på 77tusen) er jo integrasjonen av ventilasjon.

Komfort har selvfølgelig betydning, ellers hadde man ikke tatt kostnaden med gulvarmen. Har faktisk kjøpt meg ny Jonsred motorsag og bukse i dag, så det betyr vel at jeg har planer om å fortsette med ved - uansett løsning Smile
Signatur

   #42
 3,387     0


Når en monterer selv så må en regne samme pris pr time på egen innsats som hva det koster å få det montert av fagfolk. Ellers blir det helt meningsløst å sammenligne.

Du er kanskje en av de som jobber svart og ikke betaler skatt? En av de som får utført arbeid fra andre svart? I så fall kan utsagnet ditt stemme ganske bra.

Da må Ola jobbe opp mot 3 timer på jobb for å kunne betale for en snekkertime.

Gjør Ola Dunk som deg og ikke betaler skatt og moms, må han likevel jobbe 1,5 timer for å ha råd til snekker i en time.

Siden du setter egen lønn og håndverkerens lønn likt, skulle det vært artig å se ditt regnestykke.
Klarer du å få det til å gå i hop med dine spenstige uttalelser uten å være en snylter eller å ha 1200 i timelønn, er det den største bragden siden oppfinnelsen av bindersen.


Siden du er mer opptatt av å sjikanere folk enn å bidra til diskusjonen vil jeg opplyse deg om følgende; jeg jobber ikke svart og betaler min skatt uten å klage. Til og med utrulling av plen og håndgraving av tv-kabel har jeg betalt hvitt og mva på.



Dessuten er ikke en timelønn på 1200 kr pr time urimelig om en tar på seg prosjektarbeide. Selv om det kanskje er uoppnåelig i din verden og en benytter seg av slikt som sort arbeid og annen svindel.

Om du leser det jeg skriver så står det at for hver time du legger inn egeninnsats må du legge til den prisen en godkjent installatør/arbeider tar for samme jobb. Da spiller det ingen rolle om en tjener 12 eller 1200 kr pr time selv. Det er timelønnen til den fagabeideren som legges til grunn.

Det vil si at dersom et varmeanlegg koster 10 tusen pluss 500 timer installasjon til kr 500 pr stk må en ta som utgangspunkt at et slikt anlegg ferdig montert koster kr 260,000.-  Når en da regner hva kWt prisen blir må en benytte 260 tusen som utgangspunkt når en sammenligner, ellers blir det meningsløst.

Hva om jeg vinner et varmeanlegg på en basar og monteer det selv? Blir det å kjøpe et tilsvarende anlegg da et like godt altrnativ for andre??

Nei, å blande inn egeninnsats og sette den med verdi null er tåpelig. Om noen mener tiden deres ikke har noen verdi må de bare si fra så skal jeg ansette dere umiddelbart Smile
   #43
 3,387     0

Når jeg kjøper noe og monterer det selv, så er det egentlig helt uinteressant for meg hva andre må betale. Det som er interessant for min del, er hvor mye penger som forsvinner ut av konto før ting er på plass og fungerer.


Det er jeg helt enig i. For din del er det uinteressant. Men om det skal benytes som grunnlag for å fortelle anre hva som lønner seg nå monteringskostnaden regnes med.

Elers blir det som følger; Bygg Julabo fra Heraldshus. Det er det billigste huset. Et topp moderne hus på 260 kvm til 1,8 mill pluss tomt innflyttingsklart. (At den prisen betinger at han som bygde til den prisen er tømrer med egen sag og skog pluss at han har en bror med elektrikerfirma som tok det elektriske til innkjøpspris på materialene og faren har maskinfirma og tok all graving for hva de brukte av diesel på maskinene spiller ingen rolle. For de likte å gjøre jobben) For han som bygde huset er jeg helt enig med frode, han bryr seg om hva han betaler. Men for de som skal sammenligne og finne hvilken bolig de skal ha så er eksemplt totalt meningsløst.
   #44
 5,729     0
Nå heiter forumet Byggebolig og ikkje Kjøpebolig, så eg meiner det er relevant nok å vise priser med egeninnsats også.
jaf
   #45
 6,418     tromsø     0
Siden dette er er nybygg. Hva med å isolere litt ekstra, for eksempel 300mm i gulv med tre over (krav er vel 200) http://www.glava.no/naeringsbygg/konstruksjoner/gulvkonstruksjoner/overgulv-direkte-pa-polystyren/og litt mer i vegger. Da forsvinner mye av behovet for varmepumpe, siden energitapet blir så lite. Bedre med 150 000 mer i isolering en en varmepumpe til 300 000? som må vedlikeholdes. Litt kjedelig innlegg av meg kansje hvis du vil ha varmepumpe. Energiforbruk er enkelt å rekne på. Mer isolasjon gir mindre varmetap. Lettere å isolere selv en å montere varmepumpe.
http://www.lyxbo.se/cellplasthus/index18.asp?S=index18.asp
   #46
 1,027     0
Sånn litt på siden av tråden kanskje; Hvor mye solvarme kan en regne med i Steinkjer?
   #47
 10,486     Akershus     0


Når jeg kjøper noe og monterer det selv, så er det egentlig helt uinteressant for meg hva andre må betale. Det som er interessant for min del, er hvor mye penger som forsvinner ut av konto før ting er på plass og fungerer.


Det er jeg helt enig i. For din del er det uinteressant. Men om det skal benytes som grunnlag for å fortelle anre hva som lønner seg nå monteringskostnaden regnes med.


Det er jo rimelig åpenbart. Burde i hvert fall være.
Signatur

   #48
 1,519     Oslo     0
På generelt grunnlag fremstår konseptet med å investere en haug med penger i tilfelle strøm blir veldig dyrt i fremtiden som noget underlig. Greit nok at en del ting kun kan gjøres / er lettest å gjøre mens boligen bygges eller renoveres, men selv har jeg i alle fall tenkt å vente til strøm (eller fyringsolje) blir veldig dyrt før jeg legger veldig mye penger i slikt. Har vannbåren varme (radiatoranlegg) i mesteparten av boligen så kan alltids justere fyringskilde om det skulle vise seg veldig gunstig.

Sov nevnt er ikke levetiden på installasjonene evig og det er rimelig at man etter hvert vil trenge service, vedlikehold osv. Da kan regnestykett fort se ganske annerledes ut. Det gjelder forsåvidt for alt, men det skal ganske mye til at elanlegget trenger en full overhaling om man baserer seg på elektrisk oppvarming.
   #49
 1,027     0
I fjor vinter var det hyl og skrik om strømprisene, og en masse eksperter fortalte at jo-slik ville nok prisene ligge i framtiden. Eksperten har i år vært musestille..
   #50
 2,339     Trondheim     0

Sånn litt på siden av tråden kanskje; Hvor mye solvarme kan en regne med i Steinkjer?


En flate på 1 m2 vendt rett sør vinklet 54,5° gir i Trondheim et snitt på året 3,93 kWh/dag. Null i januar og desember, på topp med over 5 kWh/m2 i mai, juni og juli. På Steinkjer sikkert ikke langt fra det samme.

Siste redigering: Wednesday, December 28, 2011 8:55:40 PM av dkt850
Signatur