#61
 9,677     Kysten     0
Ok. Da har dere tatt et valg. Jeg har gjort det på den måten at jeg innstalerte en oso optima 400 og bruker den med varmeelementet. Tar ett prøveår og ser hva forbruket blir. Jeg er foresten overrasket over hva som går av strøm til lys Smile. Det er lett å se seg blind på et totalforbruk uten at en ser hva det er som trekker.

Tom
   #62
 1,545     Sørlandet     0

Nei, å blande inn egeninnsats og sette den med verdi null er tåpelig. Om noen mener tiden deres ikke har noen verdi må de bare si fra så skal jeg ansette dere umiddelbart :-)

Selvfølgelig har tiden min verdi. Derfor setter ingen egeninnsatsprisen til null.
Hvorfor skriver du slikt tull? Ingen har jo hevdet noe slikt!

Hvis Ola Dunk jobber og tjener 150 kroner timen etter marginalskatt, ja da settes verdien av hans egeninnsats til nøyaktig den samme summen. Da er det hipp som happ om han jobber hjemme eller på jobb. 150 kroner er timeprisen han får for sitt strev.
100 timers egeninnsats gir da 15.000 kroner ekstra i prosjektregnskapet.

Du vil derimot sette timeprisen på Olas egeninnsats til de samme 600 kronene Ola må betale håndverkeren.

Spørsmålet er hvorfor.
Faktum er at du til nå ikke har klart å svare på hvorfor.

Tror du at du kunne forklare dette, Aasg?
Signatur
   #63
 10,486     Akershus     0

En MÅ ikke men vi vil gjerne har varmen i gulvene, og den fasen vi er inne i nå og de neste 10-12 årene med små unger som oppholder seg mye på gulvet så er vel verdien ekstra stor... L/L er ikke et alternativ :-)


Jeg tror ikke du skal tenke så mye på akkurat det. Det er ikke KALDT på gulvet i et moderne hus selv om du har varmen fordelt på andre måter enn via gulvet.
Signatur
Tom
   #64
 1,545     Sørlandet     0

En MÅ ikke men vi vil gjerne har varmen i gulvene, og den fasen vi er inne i nå og de neste 10-12 årene med små unger som oppholder seg mye på gulvet så er vel verdien ekstra stor... L/L er ikke et alternativ :-)

Varme i gulvet er bare helt fantastisk. Det er ikke mye varme som skal til, men forskjellen på et godt isolert hus uten gulvvarme og et med gulvvarme er faktisk ganske stor. Ikke gi opp gulvvarmekravet ditt. Fokuser på hvordan du varmer opp gulvene.
Signatur
   #65
 9,677     Kysten     0
Har kun gulvvarme på grunnplanet. Godt isolert og tettet. Vi opplever ikke gulvet som kaldt så lenge rommet er varmt ellers. Slet en stund med å få tempen opp i stuen i 2 etg men det er løst og har samme temp i hele huset.
jaf
   #66
 6,418     tromsø     0
Har gammel eikeplank på gulvet fra 1960 og varme i rom under. Vil si det er som å ha varme i gulv. Men velger en betong og flis, så er det andre regler om gjelder. Treverk inneholder så mye luft at det er som svamp (mye luftporer)når det gjelder varme. Enig med frode. Ett gulv med 200mm isolasjon som det er frostfritt under er ikke kaldt. Det følger bare tempraturen i rommet over. Det er ganske viktig hvordan du planlegger gulvet. (Det øverste laget). Heltre og kork er "varmt" keramisk flis er "kalt" (lite luft og høy varme overføringsevne) og krever mer varme ( det gjelder vel pergo også). Legger du hånden på isopor er det varmt, om du så sitter ute.
Tom
   #67
 1,545     Sørlandet     0
Det du skriver, jaf er jeg helt uenig i. jeg har bjørkeparkett og jeg har varme i etasjen under, men det er stor forskjell på om bjørkeparketten har overflatetemperatur 25 grader eller 22 grader. Det er forskellen mellom "føles ikke kaldt" og "føles lunt og godt".

Det må bare prøves. Ingen teori slår virkeligheten her. Heltre er ikke varmt. Heltre føles bare ikke særlig kaldt. En veeeesentlig forskjell.

Til trådstarter: Ikke ta til takke med "føles ikke kaldt" når du kan få det veldig mye bedre enn som så.
Signatur

  (trådstarter)
   #68
 171     Steinkjer     0
At det er forskjell på på varme og kalde gulv er det absolutt. Et heltre furugulv er svært behagelig, men tåler også svært lite. Om en skal droppe gulvvarme må en gå for et hel tregulv, hvor en ikke støper betong under. Betongen er kald!

Boken Trehus utgitt av Sintef beskriver et alternativt golv hvor en legger et heltregolv direkte på isoporen uten påstøp i mellom. Men svært få velger denne løsningen, så konklusjonen ble til slutt at vi syns det var noe risikabelt...

Når en først skal støpe koster det  såpass lite å støpe ned disse rørene at de skal ned, uansett Smile
Signatur
   #69
 10,486     Akershus     0
Jeg er ikke i mot gulvvarme (har jo tross alt lagt noen hundre meter i kjelleren), og anbefaler absolutt å få det lagt, men når man velger energibærer, bør det gjøres på riktige premisser, og "unnskyldningen" om at det blir for gulvkaldt for småunger uten vannbåren varme er bare tull. Dessuten er det ikke lenge unga krabber rundt på gulvet, de fleste kommer seg opp i oppreist stilling ganske så radig.
Signatur
  (trådstarter)
   #70
 171     Steinkjer     0
Det er jo flere gode grunner enn som så, sånn i farten kommer jeg på følgende:

- En innedel på en L/L pumpe har en del støy.
- Ved å legge vannrør slipper en møbleringsproblematikk i forhold til plassering av varmekilder.
- God varmespredning (kanskje spesielt viktig for oss som skal bygge med alt på et plan).
- Framtids kompatibel mot mange forskjellige oppvarmingløsninger. 
Signatur