360    10    2  

Pellets

 11     0
Hei, ser at Jula og Byggmax har økt prisene på pellets! Så derfor har jeg startet å selge pellets sjøl. De som ønsker å kjøpe kan kontakte meg Smile
Biopellets, trepellets til oppvarming. Energiinnhold: 4800-4900, askeinnhold: 0,1% , 6 mm.

Hver pakke inneholder 15 kilo. Minimumsbestilling: 1 tonn (66 pakker). Kan også leveres løst. Pr tonn 2900,-kr. Det blir ca 44,-kr pr pakke. Det blir 7-10 kr billigere pr pakke enn Jula og Byggmax.

   #1
 2 731     0
Og da hadde det kanskje vært interessant å vite om det skal hentes i Farsund, Mosjøen eller Hammerfest...

Du framstår som en privatperson, ikke som et firma. Men det er ikke spesielt vanlig at privatpersoner bare sånn tilfeldigvis har kjøpt inn en del tonn med pellets (som privatperson?) som de har liggende og kan overlate til andre... Det synes som om du for alle praktiske formål opptrer som en forhandler, som kjøper fra produsent/grossist med tanke på videresalg til sluttkunder. Da bør det også framgå av signaturen din at du driver kommersiell aktivitet.

For ordens skyld: Jeg har ikke pellets-ovn, og er ikke en potensiell kunde.
  (trådstarter)
   #2
 11     0
Ja, det kan kjøres til Buskerud, Oslo, Akershus, Vestfold og Telemark.
Ja jeg er forhandler, har avtale med et firma om du kjøper det så får du med kvittering også!! Noe mer du lurer på?
   #3
 2 731     0
Du presenterer deg fortsatt ikke som forhandler i signaturen, slik brukerbetingelsene sier at du skal.

Om jeg hadde vært aktuell kjøper (både pga. geografi og manglende behov er det uaktuelt) kunne jeg vurdert å hente det selv - men selv med en Transit kassebil med betydelig lasterom er det absolutt på grensen, eller litt over, når du setter et minimusvolum på ett tonn. Bilen min kan ta 800 kg i lasterommet, ut over det blir jeg litt bekymret for bremsene (og lovligheten). Og det er ikke så mange potensielle kjøpere som sitter med bedre transportmuligheter i garasjen - de må i så fall leie bil.

Det virker ikke som at du tilbyr noen gratis transport over halve Østlandet, fra Telømark til Vestfold. Trolig skal du ha en betydelig sum for å frakte pelletsen til forbruker. Du hevder at du er 7-10 kr billigere pr pakke enn Jula/Byggmax - med 66 pakker/tonn betyr det 462-660 kr billigere pr tonn. Da er spørsmålet: Hvor mye skal du ha for transporten av et tonn pellets til vest-Telemark - la oss si f.eks. til Haukeligrend? Koster transporten mindre enn 462 kr? Eller mer enn 660 kr? Eller blir det likevel billigere å raske med seg det bilen tåler av last når man likevel er innom en Jula/Byggmax?

Se å få i stand en "kommersiell" signatur. Og få på plass transportkostnadene dine. Da kan det kanskje begynne å ligne på et seriøst alternativ. Det skader ikke å oppgi et org.nummer også, eller ihvertfall å gi nok opplysninger til at potensielle kunder lett kan finne det.
   #4
 2 731     1
Tillater meg forøvrig å påpeke:

Byggmax pellets til 54,94/16 kg, 3,43 kr/kg, er 53 øre/kg dyrere enn din pris.
Jula med 51,90/16 kg blir 3,24 kr/kg - 34 øre/kg dyrere enn din pris

Det kr. 5,16 - 8,01 kr dyrere pr 15 kg enn din pris. Du hevder at de ligger 7 - 10 kr over din pris. Ikke etter min utregning!
  (trådstarter)
   #5
 11     0
Kjøper man mer blir det billigere Smile ser at du har veldig lyst til å kjøpe Wink pr sek blir det 43,9,-kr! 2,9,-kr pr kg! Jula og Byggmax selger 52 sekker i et pall, det blir 832kg Byggmax=2853,-kr pr pall, Jula=2695,-kr pr pall, min pr pall 1000kg 2900,-kr! Det blir 168kg mer i min pall bare for 200kr ekstra Smile 168kg del 200,-kr = 0,84 øre pr kg. 168kg del 16 10,5 pakker da blir det 2,59,-kr billigere pr kg og det er 168kg.
  (trådstarter)
   #7
 11     0
Det spørs hva destinasjonen er! Jula eller Byggmax kjører ikke gratis heller. Som sagt kjøper du større volum da kan jo prisen diskuteres Wink blir uansett billigere.

TDJ
   #8
 1 466     Asker      1
Spørsmålet var vel ganske enkelt; 1 tonn pellets til Haukeligrend ....
Svaret burde vel være i Kroner og øre og ikke masse prat ..?!
Signatur
TSt
   #9
 7 497     0
Større paller er ikke alltid gunstig for de som frakter hjem selv, da kan totalvekten bli for stor.
   #10
 2 731     0
Det spørs hva destinasjonen er! Jula eller Byggmax kjører ikke gratis heller. Som sagt kjøper du større volum da kan jo prisen diskuteres Wink blir uansett billigere.

Skal jeg ha fraktet et tonn pellets fra Byggmax koster det 1500 kr; det var ikke vanskelig å finne på nettsidene deres, i konkrete kroner og øre.

Også på Julas nettsider kan du beregne transportkostnadene, men akkurat i øyeblikket er det noe feil i den funksjonen så jeg kan ikke fortelle prisen der. Nettsiden ber meg prøve på nytt om en liten stund.

Men jeg passerer stadig vekk forbi både Byggmax og Jula, og kan ta med trekvart tonn i bilen når jeg likevel er der.

Få opp en nettside med tilsvarende fraktkalkulator. Ta med leveringstid, også. Og opplys hvor folk kan hente det selv, uten fraktskostnader.

Foreløpig har vi bare din påstand om at tilbudet ditt er godt. Kundene ønsker å verifisere det, ønsker å vite totalkosten slik at de kan sammenligne mot andre. Så lenge du fortsatt ikke kan (eller vil) oppgi en totalpris inkl. frakt, leveringstid, evt. hentested, og den eneste identifikasjonen av bedriften din er et brukernavn på ByggeBolig, da er du overhodet ikke med i konkurransen.