#381
 91     0

Ing. Helge Folkestad,

Dette var oppløftende informasjon!
Kan du si noe om prisen på denne maskinen?

Ingen grunn til å bygge passivhus etter denne produktlanseringen - det er galskap spør du meg!
Når energien blir så billig vil jo etterspørselen etter nymotens potte tette hus synke enormt.

Dette vil jo få dramatiske konsekvenser!

   #382
 7,686     Bærum     0

Jeg jobber med CBB Energisentral og det er ingen slitedler ut over hva som kan forventes som pakninger i mangetventiler og en stk. vannpumpe inne i selve sentralen.  CBB Energisentral ble vist på VVS dagene nå 20 - 22.okt. med mange tilskuere som ble positivt overbevist uten at vi kunne gjøre annet enn å vise til kombinasjon av ny brenselcelleteknolog sammen med varmepumpe osv.
SE www.ener.no  og send spørsmål osv. til fagansvarlig.
Vi ser vel at det kan være dårlig økonomi og kanskje ikke så stor fordel med å bygge kostbare passivhus når energien for oppvarming og varmt vann kan være 8 øre/kwt. når den idag er ca.
100 øre/kwt.  Tenk på at mye av elektrisk overføringslinjer også kan spares og da ikke ødelegge naturen ?
Når du skriver at energikilden er en brenselscelle, hvor får denne brenselscellen energien fra? En brenselscelle er jo noe som må "lades opp" med energi. Er dette gjort fra fabrikk? Hvis produktet har de egenskapene som har kommet frem på dette forumet er det jo et teknologisk mirakel. Kan du bekrefte eller avkrefte at dette er den revolusjonen som noen hevder?
arg
   #383
 103     0

Når du skriver at energikilden er en brenselscelle, hvor får denne brenselscellen energien fra? En brenselscelle er jo noe som må "lades opp" med energi. Er dette gjort fra fabrikk? Hvis produktet har de egenskapene som har kommet frem på dette forumet er det jo et teknologisk mirakel. Kan du bekrefte eller avkrefte at dette er den revolusjonen som noen hevder?


Det er ingen vits å spørre om det. Det er jo helt åpenbart at 1) De veit ikke hvordan den fungerer. 2) De veit ikke helt hvordan en varmepumpe fungerer. 3) De veit definitivt ikke hvordan en brenselscelle fungerer.

Det eneste de veit er at man fyller vann på boksen, setter i støpslet med 1800W effekt og får energi tilsvarende 20kW ut på den andre siden.

Høres det for godt ut til å være sant? Definitivt.









   #384
 537     0
Brenselcelle.

Vi har tidligere fått vite at denne maskinen kun trenger å tilkobles vann og strøm.

Så sant den ikke inneholder et "mystisk" stoff som brukes opp i løpet av en viss tid, så er vel en  mulighet at det produseres hydrogen fra vannet vha elektrolyse.

Meg bekjent er det dårlig butikk å bruke strøm for å lage hydrogen, for deretter lage strøm igjen av hydrogenen via en brenselcelle.

Man kan jo se for seg at man har funnet opp en måte å utnytte varmepumpen til å lage hydrogen på varme dager, for så å lagre denne til kaldere dager. Men dette i seg selv hadde vel en så stor nyvinning at den ikke ville blitt "gjemt" bort i en husvarmesentral. Da hadde den nok blitt brukt i litt større skalaer i varme strøk til ren hydrogenproduksjon.
Signatur
   #386
 537     0
Sant nok, måtte hatt en utedel i så tilfelle.

Når jeg tenker på det, så tror jeg jammen jeg skal finne opp en maskin etter de beskrivelse jeg ga.
Gi meg et par år!
Signatur

arg
   #388
 103     0

Denne brenselsellen kan være en løsning? Teknologien fantes i hvertfall i 2005 og er sikkert bedre i dag.

http://www.nasa.gov/exploration/home/lunar_fuel_cell.html

Denne trenger ikke annet en strøm for å virke potensielt evig?


Hva mener du. Dette er en brenselscelle koblet til et solcellepanel. Solen lager strøm, som så lager hydrogen og oksygen, som igjen lager strøm om når natten når det ikke er noe sol.

Denne vil ikke gå av seg selv, eller gi noe mer energi ut enn inn. Det spesielle med denne er at den er et lukket system for brenselcelleprosessen. Men den mottar selvsagt energi i form av strøm fra solpaneler og sender strøm ut. I tillegg er den under 100% effektiv, så den genererer noe varme.

"What makes our regenerative fuel cell unique is that it's closed loop and completely sealed," Bents said. "Nothing goes in and nothing comes out, other than electrical power and waste heat. The hydrogen, oxygen and product water inside are simply recycled over and over again."

Forøvrig forklares hensikten her:
"The system is very similar to a rechargeable battery, but it can store four to six times more energy than a battery of the same weight. "


   #389
 97     0
Kompressoren kan drives av strømmen fra brenselsellen og kompressoren jobber mot overskudsvarmen fra brenselsellen for eks. Dvs at varmepumpen i maskinen kan jobbe mot 30 -40 grader eller mer kanskje?
Da har du jo en energikilde for varmepumpen som vil være ganske effektiv.

Jeg er ingen ekspert, men kan vel spekulere som alle andre. Ihvertfall mer seriøst enn vievann og ave maria :)

Tror ikke det er her i norge ekspertisen på brenselseller er så ingen av oss er vel eksperter her.
   #390
 974     0

[...] uten at vi kunne gjøre annet enn å vise til kombinasjon av ny brenselcelleteknolog sammen med varmepumpe osv.
SE www.ener.no  og send spørsmål osv. til fagansvarlig.


fagansvarleg kan vel svare alle her? det må vel vere meir effektivt enn at alle tek kontakt.

Men databladet (vedlegg til postinga) inneheldt nokre interessante opplysningar...  Kanskje meir enn Folkestad er klar over.

Tingen skal vere testa etter EN14511 - og vi får tru at det stemmer.

Han leverer nedkjølt vatn med turtemperatur 10 C og delta T = 5 C; det vil seie at vatnet kjem inn med 15 C. Nominell effekt 22 kW.
Og så leverer han oppvarma vatn nominell varmeeffekt 24 kW og delta T = 5 C. Vi må oversjå maks. vass-temperatur i databladet - som ikkje stemmer med nominelle testverdiar ("Standard rating conditions"). Vi må rekne med at den nominelle varmeeffekten er levert ved 35/30 C tur/retur slik standarden føreskriv.

Når tingen leverer både nedkjølt og oppvarma vatn, stemmer energirekneskapen: 22 kW frå nedkjøling + 1,8 elektrisk er lik 24 kW, som er levert. Sånn passeleg avrunda.
Tek vi i bruk gamle Carnot, får vi at dette er innafor det fysisk mogelege.
I tillegg tillet EN14511 så unøyaktige målingar at 24 kW målt kan vere 22 kW faktisk.

For all del.... dersom dette stemmer, er det ei svært god varmepumpe.
Men...
Det føreset at du har eit kjølebehov og eit varmebehov som er omlag like store på same tid.
(Alternativt må du tappe vassverket for vel ein liter i sekundet eller 3,8 kubikk i timen.)
Og dette kjem vel ikkje heilt klart fram i marknadsføringa, gjer det vel?