XYZ
   #81
 71     0
Hei,

Fant en brukermanual og oversikt over COP på nett for LG's Therma V pumpe som jeg har kjøpt (men ikke innstallert enda. Det er en type 9 som skal i mitt hus.
Det som var sagt i fra forhandler er at denne har en høyere COP ved lavere temperaturer og det kan se slik ut.

  (trådstarter)
   #82
 72     Sogn og Fjordane     0
Har ikkje slått fra meg vv endå men folka som selger vp her i området går rett på lv fordi det vil være lite å hente på vv etter det eg har forstått.
Venter tilbud fra fleire og får da vinkel på dette frå fleire.
Ser at prisen på Thermia Diplomat G2 eg har fått på rundt 160K og Atria 130K stemmer sånn ca med andres priser.
Billigaste er Daikin LV  på 100K men fortsatt usikker på kvalitet og faktisk effekt her.
Får nok tilbud på LG pumpe også no.
Thermia står fortsatt høgst i kurs men kunne gjerne sett en god grunn til å bruke 30K ekstra på denne. Virker som det er lettare og lese ut driftstid på Thermia og så er det kvaliteten som virker bra på Thermia men ingen har sagt at Daikin er dårlig heller.
  (trådstarter)
   #83
 72     Sogn og Fjordane     0
XYZ: Daikin og LG virker veldig like så her kan det faktisk sammenlignes som epler og epler. Desse virker som de har vvb som egen enhet. Cop ved -15 ligger på 2-2,5 med radiator og 40 grader. Dette vil vel variere etter radiatortype. Mine er innstallert på slutten av 70 tallet og er av de som skal ha høy temp optimalt.

Målet med huset er å kunne legge temp på 20 grader og fyre resten med ved.
Oljen skal ut fordi den er dyr i drift, bråker, tanken er gammal, må vel legge til at den er ikkje miljøvennlig men hvis staten skulle kvitta seg med desse effektivt burde støtte ved utbytte vore meir enn 10K, er jo egentlig latterlig. (Uten å gå over på politikk)  ;D
  (trådstarter)
   #86
 72     Sogn og Fjordane     0
ivater: Dette var ca priser ferdig levert og igangkjørt (justert) i rom som oljefyren står idag. Har også gjort det klart at denne skal ut til de som har komme med priser.
Atria prisen er nok meir presis enn Diplomat da brønnborring sikkert varierer fra plass til plass.

Byggebob: Liker ikkje å legge 160K i anlegget, 130K er rikelig. Skal jo ta det inn igjen en gang.

Klarer eg å komme under 20K i forbruk vil eg jo spare 15K i året... Long way to go.

Glad eg har ei stund før oljen tar slutt til å tenke på og sjekke litt, berre det ikkje klikka for meg på veien  Cool
   #87
 291     0

ivater: Dette var ca priser ferdig levert og igangkjørt (justert) i rom som oljefyren står idag. Har også gjort det klart at denne skal ut til de som har komme med priser.
Atria prisen er nok meir presis enn Diplomat da brønnborring sikkert varierer fra plass til plass.



Så det vil si fra og med energibrønn til og med tilkobling mot eksisterende radiatoranlegg?

   #88
 5,112     Troms     0
Er jo boring av energibrønn og varmeanlegg i huset, installasjon, strømkurs etc ferdig klart til bruk inkludert i den prisen så er det jo enkelt og greit et kjempekjøp!

Signatur
   #89
 3,575     buskerud     0
merka et jævli stort problem etter at oljefyren min forsvant, grunnvarme fra pipa og fyrommet lager ikke lenger gulvene i etasjen like varme som før.  Var aldri gulvkaldt på laminaten her før, men nå er det ganske kaldt.  Det kan være trekk langs gulvet og, men har en følese at et rom med snitt temp 35 grader gjør noe med etasjen over..

Men shitt au, mitt livs brøler kan heldigvis fikses med spenn...

ikke veldig imponert over varmepumpe selger som mente at jeg fint kunne ta ned alt det stygge rørverket og radiatorer, fordi jeg så og si aldri ville trengt det i gjen... men klart han, skulle jo bare selge....
aldri stol på en selger...  Nå gjelder det bare å ha tunga rett i munn når jeg skal på`n igjen å modernisere huset med nytt da... men nå har det heldigvis dukket opp en del tråder om dette her Grin  Trøster meg med at om et år, er nok huset mitt 10x bedre enn det var, det kunne bare vært gjordt smartere og mindre drastisk.

Jeg heller mere og mere mot væske/vann skal jeg ha det...  men har faktisk vurdert en liten pelletskjele hvis jeg kun ender opp med gulvarme i en etasje..

kunne kjøpt vedovn som også varme vann, men vil ikke fyre vannbåren med ved, kjenner folk som gjør det, og selv de begynner å gå lei...
  (trådstarter)
   #90
 72     Sogn og Fjordane     0
ivater / byggebob: El er i tillegg. Her rekner eg 30-40 k pga fleire ting som må ordnes. Som sagt kan vel prisen variere da eg trur borring var rekna til rundt 60K. Rørlegger gav meg prisen på Atria på 130 og eg spurte ka eg kunne forvente med vv pumpa fekk eg beskjed om 30K meir inkl borring, tar derfor dette med en klype salt da det ikkje er dette rørlegger fokuserte på. Trur at et skriftelig tilbud vil variere fra muntlig pluss borrekostnad kan bli dyrere.

woodbear: Det at selgarane ikkje er til å stole på er vel litt av grunnen til at vi er her :)
Alt kan repareres men vil nok koste når du rekner totalbeløp fra du starta prosjektet. Einig i at sentralvarme og ingen sentralvarme er stor forskjell. Har siste mnd kun hatt sentralfyr i få dager og kjeller har no når temp ute er et par grader vore kald, huset har ikkje hatt grunnvarme om morgen og dette åleine gir dårlig start på dagen. Tråden og dine innlegg hjalp til at eg utelukka L/L alternativet mitt.


Har satt av max 200K på sentralvarme prosjektet og over dette vil være uaktuelt, vv lever på grensa.
10K støtte av 200K er kun 5% støtte nesten ikkje merkbart. Lite med gulrot til de som velger å gjøre det rette med å fjerne oljen