#13
 3,109     Norge     0
Vatn er slik at dersom omgivelsetemperaturen er lik vanntemperaturen vil ikkje vatnet avgi meir varme.

En varmekabel som derrimot er mykkje varmare vil fortsettje å varme etter at du meinar du har det varmt nok.

(no snakkar eg om kabel helt utan noko form for regulering, berre så det er sagt)
  (trådstarter)
   #14
 739     0
Så da justerer jeg de kretsene uten termostat ved å stille opp/ned temperaturen på vannet i tanken?
Eller er temperaturen i tanken fast?

Har sett at det sitter en slags termostat på anlegget? Blandingsventil?

Har aldri vurdert dette før så jeg har ikke så mye greie på det ::)
   #15
 9,677     Kysten     0
Blandeventil ja, den kan du stille på 30 grader feks. Da blir det ikke varmere ut i sløyfene.
   #16
 1,749     Norge     0
Hei. Angående vannvarme: Hvis du ikke har ett utetempkompensert anordning, anbefaler jeg deg å ha termostat styrt anlegg. Gulv føler på betong ja. ;)
Det fine med vann er at du får en veldig jevn varme. Kabel kan bli forskjell dersom kablene ligger feil. Jeg trur at på grunn av dette så er vannvarme mer effektivt.
MVH Bluesman
   #17
 5,725     0
Ein får like jevn varme fra kabler som rør, det er legginga som avgjer kor store forskjeller i temp. det blir. Feil lagt og ein får ujevn varme, det gjeld begge to systemer.
Litt meir energiforbruk med vatn pga. tap i tilførselsrør og utstyr, men dette er i størrelseorden nokre prosent.
Den einaste store fordelen med varme fra vatn kontra (standard) varmekabler er at ein kan møblere fritt over (ser da bortifrå fleksibilitet i energiforsyning).
Med kabler kan ein for eksempel ikkje legge på eit tjukt tepper elle noko som isolerer, da blir det for varmt under. Det er ikkje noko problem med vannbåren gulvvarme.

   #18
 1,749     Norge     0
Dette er ikke korrekt. Varmekabler gir effekt pr løpe meter. Vann varme avgir effekt der det trengs. Så når du legger varmekabler ofte nederst i betongen vil det bli varmere der det er tynn betong og kaldere der det er tjukk betong. Og varmekablene gir full effekt hele tiden når innkoblet. Mens vann avgir ikke effekt når tempen riktig. Dette gjør at vann er mere energieffektiv og behagelig.
BM
   #20
 23     0
Her er hva noen mener, men ta med at disse produserer elektriske kabler:
http://devi.danfoss.com/Norway/Consumer/FloorHeatingForHome/Postings+Why+Floor+Heating/Electric+vs+Hydronic.htm

Jeg lurer også veldig på hva jeg skal gå for. Jeg har et hus fra begynnelsen av 80 tallet, og skal nå rive hele kjelleren og har da tenkt på å legge vannbårenvarme opp under 1etasje og i gulvet i kjeller, men etter som jeg leser meg opp så skifter jeg mening så å si ukentlig Wink Det er så mye forskjellige meninger.

Jeg er ikke på jakt etter å tjene inn anlegget, men heller investere i komfort og en billigere strømregning i måneden. Løsningen jeg ser på er Luft\Vann, jeg bor på vestlandet der det normalt sett ikke blir så veldig kalde vintrer om vi ser vekk i fra de siste ukene Wink Jeg vil også kunne få tak i utstyr veldig billig gjennom en jeg kjenner.

Altarnativet til dette er jo elektriske varmekabler, som jeg ser på som mye enklere å legge opp etter som jeg selv er utdannet automatiker og kan gjøre dette selv i bolig. Dette er også utstyr jeg får veldig billig gjennom firmaet jeg jobber i.

Hvor mye kan en spare på luft til vannbåren varme system vs elektriske kabler?
Da snakker jeg ikke på inntjening av anlegget, men heller hvor mye en sparer pr måned eller pr år på å ha vann i stede for kabler om en i det hele tatt sparer noe på det?