205    5    0  

bergvarmepumpe

 3     0
Hei

Jeg har et hus med 240m2 gulvvarme (vannbåren) i støp fordelt på 2 etasjer.
Det ble installert en OZO dobbelmantlet bereder (OGC) med 110L til gulvvarme og 240L til bruksvann. Dette er dyrt, i vinter har jeg brukt 6000kwh/mnd (totalt inkl en el-bil)

Planen er å få installert en bergvarmepumpe. Jeg sliter litt med ulik informasjon fra de ulike leverandørene/firmaene jeg har snakket med rundt dette med inverter mot on/off pumper. 

Er det fare for at brønnhullet får problemer med "ising" (det var ordet som ble brukt) når man har slike inverter pumper og brønnen ikke "får vile"

Jeg har sett på Nibe 1255-3-12, denne har jeg fått vite at bråker/lager en høy lyd som fort kan bli ubehagelig i huset.

Thermia (Diplomat inverter 3-12kw) er et annet alternativ og til slutt en Bosch on/off (Compress 5000, 9KW)

Er det noen som har erfaring med Thermia og eller Bosch bergvarmepumper og dette med "ising" ?

Takk for meninger og innspill


O_K
   #1
 430     0
Anbefaler ikke nibe, har 3-12 pumpen deres. Kan ikke si at jeg er plaget med støy, men reguleringen i pumpen er elendig. Er en egen tråd her om Nibe sine pumper, og jeg tror vel ingen av oss som har kjøpt en Nibe pumpe anbefaler den...
   #2
 98     0
Jo, eg anbefaler den. Den held varmen i mitt hus og eg er kjempefornøgd med Nibe. Veldig lite støy fra vår. Høyrer den ikkje i huset.

Mulig Daikin har eit alternativ viss ikkje Nibe er aktuelt.
KE
   #3
 3 156     Hordaland     0
Nibe har store ulemper med sin regulering. I likhet med O_K har jeg også denne pumpen og er avhengig av ekstern logikk for å få den til å oppføre seg. Du bør se etter inverterpumpe som ikke benytter seg av gradminutter. Søk etter "gradminutter" i manualen og styr unna om du får treff. Enkelt og greit. Alpha Innotec er eksempel på slik varmepumpe uten at jeg har noe mer kjennskap til denne, eid av Nibe av alle.
Ellers kan det vere greit å slippe trafo om du har 3x230V IT nett i boligen.
Dobbelmantlet bereder bør du uansett kvitte deg med, med nedstøpte rør i 2 ettasjer burde det ikke være nødvendig med akkumulatortank i det hele tatt på gulvvarmen. Kjøp gjerne varmepumpe med innebygget varmtvannstank, den bør være rustfri. Alternativ kjøper du pumpe uten tank og setter den andre ved siden av. Du kan jo bruke tanken du har kun til tappevann om det er spiral i toppen på den. Jeg ville likevel solgt den på finn og kjøpt pumpe med innebygget tank.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for svar. Dette er et fagfelt mye større enn jeg hadde forestilt meg. Veldig synd at ENOVA har kortet inn perioden for støtte til denne typen varmepumpe ordninger.
KE
   #5
 3 156     Hordaland     0
Enova reduserer sine satser 1. Juni i år. Skal du ha bergvarmepumpe vil du kunne få 20k mer i støtte før juni. Du kan også få støtte til akkumulatortank. Du kan fint få borret hull når som helst, får du registrert kvitteringer før juni er du innenfor.