490    9    0  

Bosch vs Vaillant

 3     0
Hei

Jeg har over en tid nå vurdert ulike varmepumper og firmaer. Det står nå mellom to vann til vann VP. 

Bosch Compress 5000 LW 9KW
Vaillant Flexotherm VWF 87/4 (8,7 Kw)

Tilbudene jeg har er veldig like på alle punkter, så dette blir et valg mellom merke og modell.

Er det noen som har erfaringer som kan være nyttige for å få tatt en avgjørelse.

/Bjørnar

   #1
 82     Haugesund     0
Jeg skal begynne å bygge til høsten. Jeg har valgt
Vaillant Flexotherm VWF 87/4 (8,7 Kw). Håper og tror det det er et godt valg.

Det jeg muligens er skeptisk til er at vaillant bruker On/off scrollkompressor, i stedet for inverter styrt kompressor, som jeg har forstått er nyeste teknologien som blir brukt.
   #2
 1 587     Trondheim     0
Bosch er vel også av on/off type (har en slik selv).
Skille absolutt valgt en med inverterdtyring
Mvh
Sakke
   #3
 388     Oslo     0
Det er kun Boschs nyeste 7000 som er inverterstyrt. Både Bosch og Vaillant er ansett som gode merker du gjør neppe et feil valg her uansett. Det viktigste er at de ikke regulerer etter gradminutter slik som Nibe, CTC og Thermia. Skal du ha inverterstyrt må du gå for Bocsh Compress 7000 eller Høiax Alterra (Alpha Innotec), IVT eller Daikin.

Tror jeg ville gått for Vaillant av disse to. 5000 er noen år eldre (2012) mot Flexotherm som kom i 2016. Skal du ha Bosch ville jeg i det minste gått for 6000-modellen.
Signatur
   #4
 1 587     Trondheim     0
Ja, og garantien på Vaillant trur jeg er 10år?? To av naboene kjøpte Vaillant og sa dette. Et viktig punkt isf
Mvh
Sakke
   #6
 160     0
Vaillant styrer på gradminutter.
Endte nylig selv på Daikin inverter og er veldig fornøyd.
   #7
 388     Oslo     0
Åh? Hvor har du dette fra? Jeg har saumfart brukermanualene og ikke funnet noe om gradminutter.
Isåfall begynner listen over brukbare varmepumpemerker å bli rimelig kort..
Signatur

   #8
 160     0
Det finnes hint om at Vaillant styrer på gradminutter i installasjonsmanualen. Pga. gunstige priser var Vaillant en av pumpene jeg vurderte nøye når jeg valgte for noen få måneder siden. Jeg husker ikke lenger akuratt hvor og hvordan dette er formulert i manualen, men jeg kontaktet også teknisk support hos Vaillant og fikk dette bekreftet av Roar Bjerke der.

Forsåvidt ikke veldig overraskende at gradminutter benytytes for en on/off pumpe som alle Vaillants væske/vann pumper er, men jeg har også fått bekreftet at Vaillant benytter dette for luft/vann inverterpumpene sine.

Å benytte grtadminutter for inverterstyring er jo litt bakvendt. Som du sier er det ikke mange produsenter av inverter væske/vann pumper som ikke benytter gradminutter.

Mulig jeg tar feil nå, men tror faktisk at også Bosch Compress 7000 benytter gradminutter. Da står en stort sett bare igjen med Alpha Innotec/Høiax, IVT og Daikin.
Selv gikk jeg som nevnt for Daikin både fordi den har det meste av sirkulasjonspumper, ekspansjonskar, avluftere, manometer, osv integrert i pumpen, i tillegg fås den til en veldig fin pris om en importerer selv (godt under halv pris selv med frakt til døren og norsk moms). Daikin-pumpen justerer pådrag veldig fint basert på temperatur helt uten å knote ekstremt mye med innstillinger. Har bare erfaring med to andre v/v pumper, men hadde valgt Daikin igjen og nøler ikke med å anbefale det videre.
   #9
 388     Oslo     0
Ja, visst pokker! De har, i likhet med Thermia, brukt den sneakye betegnelsen integral så det hadde gått meg helt hus forbi. Fant det god gjemt i bruksanvisningen, kun nevnt én plass, som Energiintegral - Gjeldende verdi - *min. Måtte inn på proffsidene og lese i installasjonsveilederen for å finne noe spesisfikt om reguleringen. Her står gradminutter nevnt.

Vil problemet med gradminutter ikke gjelde on/off-pumper?

Bosch Compress 7000 derimot klarer jeg ikke å finne noe om gradminutter/integral i dokumentasjonen.
Signatur