1 712    16    3  

Daikin Altherma 3 geo

 685     Buskerud     0
Vurderer innkjøp av denne, kommer nå i ny utgave med 230v. Noen med erfaringer med daikin væske til væske pumper?

KE
   #2
 3 215     Hordaland     0
Jeg droppet Daikin på grunn av at jeg måtte ha trafo den gang. Jeg ville lest meg opp på hvordan pumpen regulerer frekvensen. Hvis de starter, stopper og regulerer frekvensen på bakgrunn av temperaturavvik så pumpen ha en stor fordel fremfor pumper med gradminuttregulering. Husker de kunne levere knx interface også som vekket min interresse, men det er vel sikkert bare en forhåndprogramert gateway tipper jeg.
Blir spennende å se hva du finner ut om pumpen nå som den kommer med 230V.
  (trådstarter)
   #3
 685     Buskerud     0
Har snakket med lokal selger som jeg kjenner litt fra før som har forhandlet Daikin i mange år. Han er veldig tillitvekkende og gir gode priser. Har fått ett veldig godt inntrykk av denne pumpen etter å ha snakke med ham. Pumpen er riktignok ikke kommet til Norge, men kommer nok før vinteren. Kan styres basert på utetemperatur. Mulighet for kjøling. Veldig driftsikre komponenter.

Fikk pris på Nibe som var helt uaktuelt, venter på pris på Vaillant pumpe, men heller mot denne.

   #4
 421     Oslo     0
Si fra hva du finner ut da. Selv er jeg skeptisk til produkter jeg ikke kan finne brukererfaringer på (selgere er ofte veldig overbevisende) og dette vil jo alltid være tilfelle med helt nye produkter. Samtidig følger jeg spent med siden de forhåpentligvis har nye og forbedrede funksjoner, så jeg har googlet litt. Er startet en par diskusjoner om denne varmepumpen på varmepumpsforum.com her og her.

Må innrømme jeg ikke en gang hadde Daikin på listen min siden jeg ikke var klar over at de hadde væske/vann. Ser ut som de har hatt én modell – Altherma GS, som de skryter over vant en test av Svenske Energimyndigheten i januar 2014 med en SCOP på 4,7. I deres egenproduserte PDF har de av en eller annen grunn fjernet Nibes F1255 samt økt sin egen SCOP til 5 slik at de kommer best ut av Thermia og Viessmann . Ellers er det lite erfaringer å finne med Daikins væske/vann her på berget.

Den nye Altherma GEO har allerede erstattet den gamle Altherma GS på hjemmesiden deres.

På skrytelisten har de blant annet:
-   COP opp til 4,65
-   SCOP opp til 5,69
-   Inverterpumpe* i to effektklasser på 1-6 kW og 1-10 kW (ikke gradminutter hvis den er lik den gamle)
-   Integrert varmtvannstank på 180 L opp til 65°C*
-   Første varmepumpe som har gått over til kjølemediet R32
-   Lavt støynivå*
-   "Patentert" swingkompressor* (hva nå enn det er?)
-   Uttakbar kompressormodul for enkel transport (og utskifting senere?)
-   En "unik" innebygd aktiv kjøling på 3-12 kW i tillegg til passiv kjøling

* = Samme som Altherma GS

Luftmiljöbutiken har en ganske omfattende beskrivelse her.

Til slutt skrytevideoen deres:Noen med litt mer peiling enn meg som kan forklare hva denne aktive kjølingen som de skryter av er for noe, og hvordan dette skiller seg fra andre varmepumper med viftekonvektorer?
Signatur
   #6
 396     0
Noen med litt mer peiling enn meg som kan forklare hva denne aktive kjølingen som de skryter av er for noe, og hvordan dette skiller seg fra andre varmepumper med viftekonvektorer?

Any takers?


Såvidt jeg skjønner er det aktiv kjøling via "varmebærer" Usikker på hvordan det løses når det tross alt er behov for varme hele året på badegulv etc...
Det har vel de andre leverandørene også?
Ser ikke helt poenget da jeg vil tro de fleste greier seg med frikjøling som er tilnærmet gratis å bruke..
   #7
 421     Oslo     0
Hvis du med varmebærer mener selve vannet så er det det som er passiv kjøling. Jeg fant til slutt frem denne siden fra Thermia som gjorde meg mye klokere. Grunnen til at jeg slet med å finne info om dette er at det tydeligvis ikke er mange leverandører som har aktiv kjøling på varmepumpene sine. Så vidt jeg kan se er det kun Daikin og Thermia som har dette. Muligens Vaillant også ifølge noen forumtråder jeg har sett, men er fint lite å finne på hjemmesidene deres isåfall.

Aktiv frikjøling er akkurat det samme som passiv, bare at kompressoren brukes i tillegg til å senke temperaturen ytterligere. Dette vil dermed koste mer siden varmepumpen går men man får en mye større effekt på kjølingen. Så vidt jeg har skjønt så er dette mest aktuelt for folk med ekstra stort kjølebehov. For de fleste som bare er ute etter å kjøle ned noen få rom virker det som passiv kjøling holder.

Når det gjelder oppvarming og kjøling samtidig så er jo dette et spørsmål som gjelder passiv frikjøling generelt. For meg var det logisk at dette ikke er mulig men ser det er mange her inne som skriver at det ikke er noe problem. Kanskje noen andre kan forklare dette? Er ikke poenget med frikjøling at hele systemet reverseres? Fungerer det som med tappevannsprioritering, at den veksler mellom kjøling og oppvarming?
Signatur

zyp
   #8
 460     0
Når det gjelder oppvarming og kjøling samtidig så er jo dette et spørsmål som gjelder passiv frikjøling generelt. For meg var det logisk at dette ikke er mulig men ser det er mange her inne som skriver at det ikke er noe problem. Kanskje noen andre kan forklare dette? Er ikke poenget med frikjøling at hele systemet reverseres?

Nei, sånn jeg forstår det så legger man bare kjølekretsen i serie med varmepumpen på brine som kommer opp fra brønnen. Varmepumpen trenger ikke ta hensyn til hvorvidt brine har vært innom kjølekretsen etter den kom opp fra brønnen, den skal gjøre samme jobben i forhold til oppvarming uansett, og vil bare være ekstra effektiv om brine har fått litt ekstra oppvarming. Er det ikke behov for oppvarming så skrur man bare av varmepumpen og sender brine fra kjølekretsen rett ned i brønnen igjen.
KE
   #9
 3 215     Hordaland     0
Her er utklipp fra varmepumpen fra Ecoforest, den har aktiv kjøling. Den kan dessuten varme varmtvann samtidig som den varmer huset.
Daikin Altherma 3 geo - 1952d54b98b44819b2206442b83df006.png - dannydog
   #10
 161     1
Jeg har nylig installert en Daikin Evolution V/V varmepumpe (Samme som Altherma GS?).
Den har vert i drift noen uker nå og fungerer veldig bra. Regulerer vanntemperatur utmerket med romstyrte ventiler.
Mye integrert i pumpa gir en veldig ryddig installasjon. Godt med innstillingsmuligheter lar en sette opp det meste akkurat slik en vil ha det. Har foreløpig bare klargjort for frikjøling.