#31
 7     Drammen     0
Heisann Bluesman!

Hvilke erfaringer har du hatt med snøsmelteanlegget hittil?
Har det fungert tilfredstillende?

Noen andre som erfaringer med tilsvarende anlegg?


KE
   #32
 3,674     Hordaland     0
Hadde vert morro med flere erfaringer her, WF hadde jo en sprek plan og han bruker å forske endel før han er fornøyd.
Bluesmann også. Er det uponor rør dere har brukt, de oransje snowaway eller hva de heter?

Bilder av rørleggingen og koblingsskjema hadde også vert morro, men nå ber jeg vel om så mye at dere ikke orker å svare Tongue
   #35
 1,756     Norge     0
Ja. du ser ikke hele plattingen. Men du skimter sluket ved veien. Der er det selvfølgelig en kant.
Anlegget fungerer bra med snø, men hvis det rekker å bli is før du får varmet opp betongen, virker det dårlig. Så sirk. pumpa har stått på siden litt etter snøværet begynte. Har en kurs som er pungtert, så jeg kjører på 3 kurser. Rørene er vanlig gulvvarmerør 20mm med cc ca 10cm. Ca 400 meter med rør. 10 cm isolasjon og 15 cm tykk betong.
Retur temp er 3+ grader.
Det ligger litt is rundt om. Da virker det dårlig så når den er borte fungerer det greit. Klarer ikke å holde varme på gulvet ved mange minusgrader.
Siste ukene har det snødd en god del, så det virker ok nå.
   #36
 1,756     Norge     0
Siste døgnet har det snødd ca 8 cm. Og temp. ligget ca -5. Tatt bilder nå. Dere kan se den ene kursen som er ute. Og nå tror dere at jeg får mye dårligere cop av denne grunn. Men det er svært lite forskjell på ut temp fra v/v pumpa, da den drar rett fra brønnen. Direktevirkende snøsmelting? - 20180225_122706.jpg - mekkernDirektevirkende snøsmelting? - 20180225_122448.jpg - mekkernDirektevirkende snøsmelting? - 20180225_122814.jpg - mekkern
HSt
   #37
 37,739     Lillestrøm kommune     0
Du har jo tydeligvis en god energibrønn siden den ikke går i "minus" , men så lenge systemet ikke smelter fallende snø så er det vel bedre å hatt dette som issmelte anlegg og måkt normalt og slått det på i ikke snøværsperioder og løsnet evt isbelegg som en evt har kjørt ned.  Is løsner normalt fra underlag og er bare å skyfle av med en isskyffel.

Arealet virker også å være lite sammenlignet med min gårsplass 

   #38
 1,756     Norge     0
Jeg tror at dette fungerer dårlig som issmelteanlegg. Og så lenge det ser ut som kostnaden kun er 60watt, så syns jeg dette fungerer veldig bra. Å smelte snø krever mye energi. Så hvis jeg slipper å måke for en kostnad på 60 watt er gull.
Jeg mener at dette hadde fungert like godt på 200m2, men hadde tatt lengre tid(treghet).
Uansett så kan man senere koble til mere energi , dersom strøm blir gratis i fremtiden(fusjon osv.)
Mener også at det er viktig med gode varmeleder egenskaper ved så lave temperaturer.
KE
   #39
 3,674     Hordaland     1
Hvorfor tror du det vil fungere dårlig som issmelteanlegg?
For min del er det mest interresant å holde veien isfri siden temperaturen ofte er rundt 0 grader kominert med nedbør og vind. Snø er så sjelden her at det nesten er morro å måke, nesten...
Hvordan har du lagt rørene, lag for lag?
   #40
 1,756     Norge     0
Som sagt, så fungerer dette dårlig når det har dannet seg is. Virker som det blir en liten luftlomme mellom is og betong. Så da fungerer det bare dårlig. Men har man slått på anlegget eller lar det stå å gå hele tiden, så blir det ikke is.
Jeg har lagt rørene med ca 8 cm cc. 4 like kurser.