205    4    0  

Høytrykksalarm NIBE bergvarmepumpe

 27     Høvik     0
Hei
Nå er jeg litt grønn på dette, så håper at feil mangler blir tatt med et smil og jeg får hjelp til å løse problemet mitt.

Jeg har 2 stk bergvarmepumper en 1145 og en 1245 som dekker gulvvarme og radiator varme i et stort hus fra 1900. Den ene pumpa er koblet til et ute basseng og ved hjelp av Nibe Pool 40 og varmeveksler så varmes bassenget til 21 - 27 grader om sommeren.

Utfordringen min er som følger:
1. Basseng pumpa går ca 13 timer i døgnet
2. Pool på varmepumpa er aktivert når bassenget sette i drift på våren

Når basseng pumpa stopper på kvelden, så får jeg "høytrykksalarm" ila natta og varmepumpen lyser rødt når jeg kommer ned om morgen, kjører jeg basseng pumpa hele døgnet så er alt ok med bergvarmepumpa.

noen som kan hjelpe med løsning ???

Legger ved noen bilder og håper på positive / konstruktive innspill

Høytrykksalarm NIBE bergvarmepumpe - IMG_3370.jpg - StevepHøytrykksalarm NIBE bergvarmepumpe - IMG_3371.jpg - StevepHøytrykksalarm NIBE bergvarmepumpe - IMG_3372.jpg - StevepHøytrykksalarm NIBE bergvarmepumpe - IMG_3373.jpg - Stevep

   #1
 378     0
Har det vært slik hele tiden?

Tror dette kan være feil :
Høytrykksalarm kommer fordi ikke varmepumpe blir kvitt varmen. Stopper bassengpumpa uten at varmepumpe får signal om å stoppe så blir det varmere og varmere til det stopper.
Det er potensialfri inngang på varmepumpen som kan blokkere for varme med pool 40. En hjelpekontakt på kontaktor for bassengpumpe eller et rele fikser det (om det er feilen da..)

  (trådstarter)
   #2
 27     Høvik     0
Tusen takk for bra tips.
Jeg har sjekker og elektrikker kommer i morgen, tusen takk
KE
   #4
 3 010     Hordaland     0
Er det ikke vanlig at varmepumpen styrer sirkulasjonspumpen til bassenget?