1,099    6    0  

Hva bør trykket være i den indre kretsen (altså den som går i gulvene)

 22     Haugesund     0
Hei,

jeg får to motstridende svar fra fagpersoner, den ene sier 1 bar og den andre sier 2. Hvilke erfaringer har dere andre ?

   #1
 3,412     Akershus     0
Det kan være greit å passe på hvilket "trykk" man tenker på: Tenker man på det absolutte trykket (i forhold til vakum) eller tenker man på overtrykket (altså i forhold til vanlig lufttrykk). Forskjellen mellom disse er omtrent 1 bar Smile Men varierende Smile

For å gjøre det enda mer interessant: Ved testing kan man snuble borti at "overtrykk" betyr "trykk høyere enn normalt driftstrykk"...

Det kan også være greit å oppgi hvor man måler; trykket i vann endrer seg med omtrent 0.1 bar per høydemeter. For eksempel vil to etasjers høydeforskjell gi en trykkforskjell på omtrent en halv bar.

Ulike anlegg kan være laget for ulike trykk. Du har kanskje dokumentasjon som sier hvor stort trykket skal være i anlegget ditt?
Signatur
   #2
 6,009     Finnmark     0
På min mors anlegg med elkassett så skal trykket ikke være over 1,7 på manometer........ Vbv bare i 1 etasje!
Signatur
   #3
 24,668     Akershus     0
Vanligvis snakker en vel her om trykk i anlegget over atmosfæretrykk?

Minstetrykket bestemmes av høyden på anlegget. Er trykket i anlegget ved laveste punkt i kjelleren 1 bar, vil ikke systemet fungere om huset er høyere enn ca 11 m.
Signatur
   #5
 2,326     Trondheim     0
Et funksjonskritisk moment er at trykket i anlegget er på et nivå som sikrer at sirkulasjonspumpen ikke kaviterer.
For en normal bolig skulle det da holde å si at trykket ved innløpet på sirkulasjonspumpen minst er 1 bar. Som nevnt av KarstenBeate så varierer trykket ca 0,1 bar/meter.
Som tommelfinger skulle det f.eks holde å si at det statiske trykket ved pumpen er 1 bar pluss 0,1bar multiplisert med høydeforskjellen mellom pumpen og høyeste punkt i kretsen målt i meter.
Kan nevne at det er kriteriet for trykket i anlegget vi drifter vannbåren varme på der jeg jobber, et anlegg som i desember gjorde av med 120.000kWt til vannbåren varme.
Signatur