198    10    0  

Integrasjon mellom Nibe og Uponor

 10     0
Hei!
Vi fikk installert en Nibe S1255 med jordslynger i desember. Vi har en kombinasjon av gulvvarme og eldre radiatorer, men primærvarmen i huset kommer fra gulvvarmen. Gulvvarmen styres av Uponor Smatrix Pulse med trådløse romtermostater. 
 
Har frem til i forrige uke justert varme og varmekurver manuelt på VP uten at det ble helt bra. Har utetemperaturføler, men den tar ikke hensyn til f.eks. vind (dette er et gammelt hus opprinnelig fra 1850). Oppdaget så tilfeldig i forrige uke at det finnes integrasjon mellom MyUplink og Uponor som gjøres via appen til Uponor. Trenger da ikke noen fysisk kabel mellom VP og Uponor. Har skrudd på denne og med "dynamisk varmekurve" og etter noen dager ser dette faktisk ut til å gjøre susen. Blir spennende å se om det også fungerer bra når det blir kaldere ute enn det er nå. 
 
Er det noen andre som har erfaring med denne integrasjonen mellom Nibe og Uponor?

KE
   #3
 3 662     Hordaland     0
Hadde vert morro å sett grafer fra uplinken din når kurven endres.
Vet du hvordan kurven påvirkes av uponor?
Hadde vert morro å sett noen grafer fra din uplink gjennom døgnet!
   #4
 4 145     0
Tipper dette plugges inn tilsvarende +adjust som nibe og uponor har holdt på med via kabel tidligere. Der endres kurven med +-10 grader avhengig av pådrag.

Spent på hvordan det virker i praksis, har bare sett teorien så langt.
KE
   #5
 3 662     Hordaland     0
Tipper dette plugges inn tilsvarende +adjust som nibe og uponor har holdt på med via kabel tidligere. Der endres kurven med +-10 grader avhengig av pådrag.

Spent på hvordan det virker i praksis, har bare sett teorien så langt.

Jeg gjetter det samme.
Men jeg tenker at kurve er unødvendig når termostaten får bestemme turtemperatur. En trenger jo ikke å utekompensere når man behovkompenserer.

Så spørs det hvordan Nibes regulator takler å bli påvirket eksternt da.
  (trådstarter)
   #6
 10     0
Jeg skal se om jeg får hentet ut kurven nå som den har gått noen dager. Ser at den nå ligger med en offset på 7. Kurvene på gulvtemperaturen virker veldig stabil og mye bedre enn tidligere. Kan også ha noe med utetemperaturen å gjøre og at det er enklere å holde korrekt temperatur når det er plussgrader ute.
KE
   #7
 3 662     Hordaland     0
Får du noen nye grafer der etter at du satte dette opp? En eller annen graf som viser hva Uponorsystemet ber om?

   #9
 2     0
Hei - følger denne, så fortsett gjerne å oppdatere på hvordan dette fungerer gjennom vinteren Smile

Har en Nibe S1255 og et Smatrix Plus styringssystem, så nysgjerrig på om dette fungerer såpass bra at jeg skulle byttet sentralenhetwn til Pulse-modellen
   #10
 19     0
Har samme oppsett selv, og det funker ganske bra. Huset blei litt kaldt når vi hadde rundt -20, men det var fordi Nibe kjørte sirkulasjonspumpa på bare 30% når den sto på auto, så effektiv temp på varmebærer blei for lav. Når jeg satt den manuelt til 80% var det ikke noe problem å holde huset varmt.
Du må ha premium abo på myUplink for å at Uponor skal kunne påvirke VP.
Uponor justerer kurveforskyvning opp on ned etter varmebehov, mens Nibe forsatt holder på med gradminuttene sine. Hadde heller sett at Uponor tok over styring av turtemperatur og sirkulasjonspumpehastighet.