5 733    46    11  

Noen med erfaring med web-interface til CTC eller Nibe VV VP?

 111     Oslo     0
Spent på hva disse viser, og om de er nyttige?

Har ikke valgt pumpe ennå, men borrehullet er ferdig - og jeg må plukke pumpeleverandør rimelig raskst før det blir kaldt (tilbudene er på plass)

Er i smarthus-modus, og kunne godt tenke meg at pumpen melder til (og kan styres fra) web.

Enda bedre ville modbus, zigbee eller z-wave støtte i pumpen vært...

Erfaringer?

KE
   #1
 3 036     Hordaland     1
Spennende, jeg er nesten like langt som deg og ønsker meg også pumpe med mulighet for fjernstyring. Desverre ser det ut som at de fleste leverandørene leverer fjernstyring med abbonement, jeg leser iallefall lite om muligheten for å fjernstyre via lokalnettet hjemme. Er jo en smal sak å sette opp ruter til å fungere eksternt.
Siden du nevner smarthus og modbus blandt annet regner jeg med du vil integrere pumpen mot husautomasjon, knx eller tilsvarende. Jeg har også knx og ønsker pumpen inn på det for avlesning og eventuellt styring. Nibe har sin modbus interface som sammen med knx/modbus interface kan løse oppgaven. Programerer du selv er det iallefall interresant. Jeg har brukt elimineringsmetoden og har satt visse krav til pumpene og foreløpig endt opp med den kommende Nibe 1255 3-12kw pumpen men den får du ikke til vinteren. Ecoforrest har lansert tilsvarende pumpe som i disse dager også kommer med varmekolber, de kunne ikke bekrefte at jeg kunne styre pumpen via modbus. Så er det en rekke andre leverandører som desverre har falt ut enten på grunn av manglende inverterstyring eller kun 400V. Når det er sagt sier de fleste at de vil lansere inverterpumper for 230 snart (snart kan være så mye).

Kan jeg spørre hva som er planen med fjernstyringen?
  (trådstarter)
   #2
 111     Oslo     0
Kan jeg spørre hva som er planen med fjernstyringen?


Hei KE, interessant å høre at vi er omtrent på samme stadiet - og jeg har fulgt med på mange postinger rundt temaet VV VP her på BB.

Det har kokt ned til CTC el Nibe her, med en liten preferanse mot CTC men stort sett same-same hvilken man velger av dem tror jeg.

Også jeg ønsker inverterstyrt pumpe, men jeg må ha varme i radiatorene til vinteren og tror ikke jeg gidder å sette opp en mellomløsning med el-kassett mens jeg venter på produsentene (CTC har også en fin inverterstyrt, som er i salg - men selvsagt bare på 400V).

Du har ikke fått noen mer håndfast informasjon om når Nibe'n kommer? Den har jo vært i salg en stund for 400V, og hvis de først har planer om å lage en 230V utgave skulle man tro at de kunne tidfeste det nærmere?

Uansett, jeg ender nok opp med pumpe ila noen få uker her. I alle fall CTC kan leveres nesten på dagen her på østlandet ved å hente den hos importøren på Årnes. (Neida, jeg skal ikke hente, bringe eller montere selv - men rørleggeren som skal ordne fortalte dette.)

Jeg har Z-wave + Zigbee på samme hjemmesentral her - og bruker det til alt fra overvåking av vann/fukt til styring av lys ved bevegelse/tid/solforhold osv. Derfor ville det være genialt å også kunne styre og ikke minst overvåke VPen fra samme system.

Ser for meg slike ting som å automatisere at VPen går over i "super-varmtvann-modus" når det detekteres bevegelse som tilsier at man henger over badekaret og slår på kranene der, feks.

I tillegg er det selvsagt nyttig å kunne se driftsstatus for VPen - og evt fjernstyre den ved endrede planer (fra feriemodus til hjemmemodus noen dager før tiden hvis vi endret planer for hjemkomst feks).

Modbus/RS485 til Zigbee eller Z-wave registre krever både litt hardware + manuell programmering av modulen, men den biten er grei bare leverandøren dokumenterer modbus-parametrene sine godt. (Jeg gjør programmering av systemet selv.)

Aggregatet for balansert ventilasjon som jeg også tenker å installere etterhvert er bla flinke til dette og har absolutt alt på stell! Det bør jo også en VP-leverandør være, i alle fall blant de kjente og seriøse merkene vi snakker om her.

Jeg var mer spent på om noen har erfaring med nett-tjenesten som både Nibe og CTC har. Som du skriver er det snakk om en rent skybasert tjeneste hvor VPen skriver til og poller fra en ekstern server. Denne serveren er i sin tur tilgjengelig fra en app/webside for brukeren.
   #3
 3 534     buskerud     1
Hakke peiling på det.. Men støtter deg i ctc.. Siden den har buffertank og shunter ut varmen, så er den best for radiatorer. den nye kommer til norge i 230v. Til neste år..Men det du sparer på inverter spises opp av at den blir vesentlig dyrere
KE
   #4
 3 036     Hordaland     1
Vil bare legge til at Nibe 1255 3-12kw har ikke vert i salgt enda, ikke som 400V heller. Dette er en ny type som Nibe lanserer i januar (siste oppdatering jeg har fått). Fordelen med denne kontra 4-16kw modellen de allerede selger er at den kommer for 230V (ingen trafo) også mener jeg det er viktigere at pumpen kan levere ned til 3kw enn at den kan gå opp til 16kw, 16 vil jeg aldri ha behov for. 3kw kontra 4kw betyr ferre start og stopp.
Nibe leverer denne modbus-40 som du sikkert har lest om, de virker greit dokumentert og man skal kunne skrive og lese via modbus. Har såvidt hatt kontakt med en svenske som har brukt denne boksen så det skal virke greit. For meg er det viktigere at pumpen kan kommunisere med knx enn mot internet. Jeg kommer til å nå knx via internet uansett når jeg er så langt. Men jeg blir litt irritert når de må ha pumpen knyttet opp mot egne servere for å få den fjernstyrt. Sikkert greit ved feilsøking men jeg vil selv ha kontroll med hvem som kan styre pumpen, legge inn oppdateringer osv. Det burde være en selvfølge at pumpen kan styres via lokalt nettverk, men kanskje ikke noe de tjener penger på. De risikerer iallefall å miste en kunde om de ellers har like pumper som produsent. Blir spennende å følge med videre i tråden.
Her er første meteren borret i dag, 190 igjen Smile
  (trådstarter)
   #5
 111     Oslo     0
Vil bare legge til at Nibe 1255 3-12kw har ikke vert i salgt enda, ikke som 400V heller.

...

For meg er det viktigere at pumpen kan kommunisere med knx enn mot internet. Jeg kommer til å nå knx via internet uansett når jeg er så langt. Men jeg blir litt irritert når de må ha pumpen knyttet opp mot egne servere for å få den fjernstyrt.

Ah, da blandet jeg med 4-12 (eller hva det nå var) modellen F1255 - som var den jeg kommenterte.
Og helt enig - jeg selv er også mye mer interessert i hus-intern nettforbindelse for VPen enn en app utenfra av samme grunn som deg (alltids enkelt å sette opp en open-vpn server for tilgang fra andre steder når det trengs)
Fant ikke noe om modbus på nibes sider, selv om jeg lette rundt i dokumentasjonen. Og CTC er enda mindre medelsomme, og melder bare om at de støtter CAT5 (haha!!!) for tilkobling til LANet.
Lykke til med borringen! Smile
KE
   #6
 3 036     Hordaland     1
Her finner du Nibe modbus-40: Modbus-40
Når jeg sjekket Ecoforrest hadde de og modbus mente de, men de var ikke så kjendt med det og tvilte på at det kunne styres via modbus. Jeg tror egentlig det må være feil, modbus er jo gjerne direkte i kontakt med den interne styringen, for eksempel mellom display og hovedenhet.

Her kan du forresten prøve uplink om du vil: Uplink demo
(bruker og pass står nederst)
Finner ingen omtale om lokal fjernstyring, bare andre som etterlyser det.
   #7
 3 534     buskerud     1
vp r generelt går best når de får styre showet på auto selv, men krever ofte litt justeringer det første året, , så hvis du kan få styrt det sammen med resten av huset, kan det være litt kult.. f.eks... nå trenger jeg ekstra varmtvann, så da trykker jeg kun på en knapp på en app, så booster den det når jeg går i dusjen...slippe å gå ned å trykke på pumpa, eller sette opp tidsintervaller.
OG for noen så er jo sånt som dette mere gøy en sex hehe..

KE
   #8
 3 036     Hordaland     0
Jeg er ikke enig med deg Woodbear, jeg mener turtemperaturen bør følge den av servoventilene som står mest åpen, det er tross alt den som avgjør om vannet er tilstrekkelig varmt. Dette forutsetter selvsagt at man har motoriserte servoventiler.
   #9
 3 534     buskerud     0
turtemp kan følge utetemp kurve... med justeringer.
Skulle den fulgt min mest åpne kurs, badet, så ville det blitt litt dårlig butikk...
men jeg har justert opp, slik at badet får en min temp.
fungerer forbausende bra nå som det begynner å bli kaldere.
KE
   #10
 3 036     Hordaland     0
Varmepumpen vet ikke ditt varmebehov selv om den vet utetemperaturen, romtermostatene dine vet derimot hva som må til for å vedlikeholde komforten, mer varme eller mindre varme. Så om varmepumpen skal gjøre dette på den billigeste måten må den lytte til romtermostatene. At leverandørene ønsker ett enklest mulig oppsett forstår jeg veldig godt, men at det skulle være det beste er en annen sak. Utekompensering vil jeg påstå er unødvendig gitt at man har romtermostater på sløyfene, men er grei løsning om man ikke har styring på sløyfene.